toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Kuulumisia Jerusalemin Raamattukodin työstä

4 marras 2021

Raamattukodin ystäväkirjeen 11/2021 sisältö:

  • Mirja Ronningin tervehdys
  • Webinaarit 10.11. ja 1.12.
  • Marraskuun tilaisuudet
  • Raamattukodin ystävät -ohjelma Radio Patmoksessa

Kuva: Sipulikukat nousevat esiin ennen sateita. (kuva: Liel Hacohen)

Maan ääret. PS. 139:7, 9–10

Rakkaat ystävät!

Israelissa odotetaan kovasti kunnon sateita, syksyn ”ensisadetta”. Edelliset sateet saatiin toukokuussa, niinpä vuoret ovat vielä viime kevään kuivien ohdakkeiden peitossa. Vain muutamat harvat kukat, joiden sipulit ovat syvällä, nousevat jo ennen sateita.

Uutisia Raamattukodilta

Raamattukodilla työ jatkuu nykymahdollisuuksien puitteissa. Pidämme nyt marraskuussa (5.–26.11.) Raamatun maan kurssin, jonka pohjana on satelliittikuviin perustuva loistava karttakirja. Siinä on täsmälliset kuvat maasta, mutta ne on otettu muutaman kymmenen kilometrin korkeudesta! Olemme lähettäneet kirjan vuoden 2021 oppilaille. 
Halvor luennoi Raamatun maan maantieteellisistä ja historiallisista pääaiheista ja Ronit Maoz puhuu Israelin luonnosta ja sen yhteydestä Raamatun juhliin. Kurssin luennot toteutetaan Canvas-nettiopetusalustan kautta opiskelijoille.

Minä lisään karttaan liittyvän heprealaisen raamatuntekstin ja opiskelija lukee sen. Näin hän näkee kartasta, missä tarina on tapahtunut. He voivat seurata esim. tekstissä mainittujen paikkakuntien mukaan Abrahamin kulkua pohjoisesta etelään. 

Kari Ranta (kesk.) käännöstiimin kanssa Meksikossa.

Jos Herra suo, helmikuussa he saavat itse käydä noilla paikoilla. Ne osoittavat miten arkeologia vahvistaa Raamatun todeksi. 

Miten saavutetaan ”maailman ääret”?
Raamattukodin webinaarit ovat ainutlaatuinen tilaisuus kuulla miten Jumalan sana saavuttaa ’maailman ääret’ Meksikossa ja Siperian perukoilla. 

Meksikossa
Kari Ranta, Wycliffe-järjestön työlle antautunut raamatunkääntäjä ja konsultti, kertoo miten purepetshan kieltä puhuva vuoristokansa Meksikossa saa oman Raamatun. Mitä se vaatii? Miten se vaikuttaa? 
Kari on vieraana webinaarissa 10.11. klo 18. 

Sargilana Raamattukodin kalliokappelissa.

Siperiassa
Siperian perukoilla jäämeren tuntumassa sijaitsevassa Jakutian tasavallassa Venäjällä käännetään Vanhaa testamenttia hepreasta. Sargilana Leontyeva opiskeli Raamattukodilla v. 2015. Siitä jäi ihanat muistot molemmin puolin. 
Mikä innoittaa häntä tehtävässään maailman kylmimpien ja pimeimpien asuttujen alueitten kääntäjänä? Mikä on suurin haaste? Miten käännös vaikuttaa? 
Sargilana on vieraana webinaarissa 1.12. klo 14. Tulkkaus venäjästä suomeksi.

On etuoikeus saada kuulla näitä ”yhden asian” ihmisiä. He haluavat välittää Jumalan sanan toisille, laskematta mitä se heille maksaa.

Ilmoittaudu alla olevalla linkillä ja tule mukaan kuuntelemaan heitä. Näin rohkaiset Karia ja Sargilanaa työssään maailman ääriin. 

Raamattukodilla on yksi työtiimi: te Suomessa, me täällä ja kääntäjät maailman äärissä. 
 
Herran armon varassa, 

Mirja Ronning

*****

Ilmoittaudu ilmaisiin webinaareihimme

10.11. klo 18.00 Kari Ranta. Kari on toiminut Wycliffe Raamatunkääntäjien työyhteydessä 25 vuotta: Norjassa, Suomessa ja nyt Tanskassa. Hän on ollut vaimonsa Marikan kanssa Meksikossa SIL-järjestössä purepetshankielisen koko Raamatun käännöshankkeen allullepanijana ja koordinaattorina. Hanke on ollut v. 2004 lähtien Meksikon Raamattuseuran yhteistyössä SILin kanssa. 

1.12. klo 14.00 Sargilana Leontyeva. Sargilana on Moskovan Raamatunkäännösinstituutin raamatunkääntäjä ja kääntää Vanhan testamentin kirjoja jakutian kielelle Jakutiassa, Sipeariassa. Hän osallistui Raamatukodin pitkälle kurssille keväällä 2015 ja seuraavana vuonna runotekstien erikoiskurssille. 

Ilmoittaudu yllämainittuihin webinaareihimme viimeistään päivää ennen kyseistä webinaaria alla olevan linkin kautta.

Lähetämme ilmoittautuneille sähköpostitse linkin, jolla voi liittyä webinaariin. Mikäli et saa kutsulinkkiä, olethan yhteydessä viimeistään kaksi tuntia ennen webinaaria sähköpostitse raamattukoti (at) gmail.com.

Ilmoittaudu webinaareihin tämän linkin kautta.

*****

Raamattukodin tilaisuudet marraskuussa

*****

Raamattukodin ystävät -radio-ohjelma Radio Patmoksessa

12.11. Arja Lattu, joka oli Maire ja Kaarlo Syvännön hoitaja näiden viimeisten elinvuosien ajan Israelissa.

Ohjelman ensilähetys parittoman viikon perjantaina klo 16.30 ja toisto seuraavana päivänä, lauantaina klo 12 uutisten jälkeen Radio Patmoksessa. 

Radio Patmosta voi kuunnella myös netissä. 

Onko sinulla jäänyt joku ohjelmamme kuulemmatta? Jo lähetetyt Raamattukodin ystävät -radio-ohjelmat voi kuunnella nyt Raamattukodin nettisivulta. 

Raamattukodin ystävät -ohjelmien arkisto myös nettisivullamme. Klikkaa ja kuuntele tästä.

*****

Tue Raamattukodin työtä

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Klikkaa tästä tarkemmat tiedot.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa