toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Raamattukodin joulutervehdys

17 joulu 2020

Jouluseimi kuvattu Betlehemissä syntymäkirkon luona. Kuva: Maarit Kattilakoski

Rakkaat ystävät!

”Kansa, joka vaeltaa pimeydessä, näkee suuren valon! Kuoleman varjon maassa asuvien ylle hohtaa valo.” Jesaja 9:1 (Kirja Profeetta Jesaja puhuu)

Koronatilastot ovat tehneet meidät entistä tietoisemmiksi kuolemasta, ihmiselämän hauraudesta ja epävarmuudesta. Maailman kansat vaeltavat ´kuoleman varjon maassa´, kuten Jesaja sanoi. Mutta lupaus toteutui ja Jumala lähetti poikansa Jeesuksen. Hän on se SUURI VALO; pimeys häviää, kirkkaus kattaa taivaat, pelko häviää ja olemme turvassa, sitä ei saa aikaan ihmisten keksimä rokote, vaan ikuinen valo, kirkkaus ja rauha asuvat sydämessä, elämme tai kuolemme. Siinä on joulun ilosanoma! Kristus syntyi ja toi iankaikkisen VALON ihmisille. 

Vuosi 2020 on ollut hyvä ja siunattu. Monet näennäiset koronarajoitusten aiheuttamat ongelmat Raamattukodilla voitettiin. Kevään 13 kääntäjän ja konsultin opinnot ovat jatkossa suurena siunauksena UUSILLE kansoille. Näin profeetta Jesajan sanat saavuttavat mm. Pohjois-Intian ja Nepalin rajamailla olevia kinnauri-kieliryhmään kuuluvia kansoja. Saimme nähdä videon erään opiskelijan ja hänen miehensä kääntämän Uuden testamentin vihkiäisistä sekä kuvia Tansaniasta malilankielisen Uuden testamentin vihkiäisistä, jonka oli kääntänyt tiiminsä kanssa Lukas. He ja muut osanottajat olivat vaativalla kurssilla voidakseen antaa näille kansoille KOKO Raamatun, myös Vanhan testamentin, joka sisältää Israelin kansan vaiheet ja Messias-profetiat Jesajassa ja muissa profeetoissa.   

Vuoden 2021 kurssille valitut 11 konsulttia edustavat työtä yhdeksässä eri maassa, ja jokainen toimii opintojen jälkeen neuvonantajana monen kansan äidinkielisen Raamatun käännösprojektissa. Kurssi alkaa 27.1.2021. Suurin rukousaihe ovat taas VIISUMIT, jotka opiskelijat joutuvat tällä kertaa hankkimaan omin voimin heistä kaukana olevista Israelin suurlähetystöistä. 

Suurin muutos ensi vuonna on minun vastuuni väheneminen kurssin koordinaattorina. Herra johti ihmeellisesti työyhteyteemme hollantilaisen Raamatun heprean asiantuntijan, Reinier de Bloisin, Nida Instituutista (ABS). Muu vastuu jää meille Halvorin kanssa. Kiitämme esirukouksista. 

Haluamme toivottaa teille jokaiselle suurta iloa ja sydämen rauhaa juhliessamme Messiaan syntymää yhdessä kaikkien kanssa, jotka ovat nähneet ja kokeneet suuren VALON pimeässä maailmassa. 

Herran armon varassa,

Mirja ja Halvor

*****

Mirja Ronningin haastattelu radiossa

Huomenna perjantaina 18.12. klo 15.30 Mirja Ronningin haastattelu Raamattukodin ystävät -ohjelmassa Radio Patmoksessa. Toimittajana Maarit Kattilakoski. Ohjelman toisto lauantaina 19.12. klo 12 uutisten jälkeen.

Kuuntele ohjelma tästä.

*****

Siunattua joulua!

Kulunut vuosi on ollut hyvin haasteellinen Raamattukodille ja myös Raamattukodin ystäville. On ilo todeta, että ystävät eivät jätä, kun vaikeudet kohtaavat. Lämmin kiitos teille jokaiselle, jotka olette olleet mukana Raamattukodin työssä rukouksin, taloudellisesti tukien ja monella muulla tavalla. Jeesuksen läsnäoloa jouluusi ja siunattua uutta vuotta 2021. 

John Remes
puheenjohtaja
Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

*****

Syklaami joulukuussa Israelissa.
Kuva: Maarit Kattilakoski

Kiertuekuulumisia

Kiitollisena voimme todeta, että koronarajoituksista huolimatta syksyn kiertueet ja tilaisuudet voitiin toteuttaa. Valitettavasti Mirja ja Halvor Ronning sekä Ronit Maoz eivät päässeet henkilökohtaisesti Suomeen marraskuussa, mutta saimme heiltä erittäin hyvät opetusvideot kiertueita varten. Molemmat video-opetukset otettiin vastaan todella hyvin. Tästä rohkaistuneina haluamme tarjota mahdollisuuden saada ensi vuonna seurakuntaasi / paikkakunnallesi Raamattukodin tilaisuuden, jossa tuomme terveiset Raamattukodilta ja näytämme haluamanne videon. 
Halvor Ronning, tulkkina Johanna Regev:
–    Historiallinen katsaus Raamattuun – Jeesuksen suhtautuminen Raamattuun ja hänen selitystään siitä, miten Raamattu kertoo Hänestä. 
–    Raamatun maan ominaisuudet avaavat Jumalan sanaa – historiallisia ja arkeologisia todisteita Raamatun paikkansa pitävyydestä.
Ronit Maoz, tulkkina Helena Paavilainen:
–    Raamatunajan tärkeimmät ruoka-aineet; vilja, viiniköynnös ja oliiviöljy. Nämä samat elementit ovat juutalaisten sapattiaterialla ja kristittyjen ehtoollisella. 

Ota yhteyttä, jos haluat jonkun yllä olevista video-opetuksista näytettäväksi tilaisuudessa tai Ulla JärvilehdonVirpi LeinonKaija TurusenJohn Remeksen tai Maarit Kattilakosken puhujavieraiksi paikkakunnallesi. 

Sydämellinen kiitos seurakunnille, pastoreille, yhdyshenkilöille, majoittajille, esirukoilijoille ja jokaiselle, jotka olitte mukana tilaisuuksissa kuluneena vuonna. Siunattua joulua ja alkavaa uutta vuotta!

Maarit Kattilakoski
koordinaattori
Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry
raamattukoti (at) gmail.com 
puh. 044 265 4739

*****

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa. 

Klikkaa tarkemmat tiedot tästä

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa