toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Raamattukodin uutiskirje elokuussa 2018

7 syys 2018

Syksyn lähestyessä on hyvä luoda katse kuluvaan vuoteen. Esille nousee kaksi vastakkaista väriskaalaa. Toinen sykkii värejä, iloa ja elämää, toinen on tumma ja kertoo surusta ja kuolemasta.

Raamattukodin kevätlukukauden pitkällä kurssilla oli 15 opiskelijaa kymmenestä eri maasta. Afrikasta edustettuina olivat Etiopia, Ghana, Malawi, Nigeria ja Togo, Etelä-Amerikasta Paraguay ja Brasilia, Aasiasta Mongolia, Kiina sekä Venäjän Dagestan ja Balkan.

Jokainen opiskelija on päättänyt antaa elämänsä kansansa raamatunkäännöksen hyväksi. He tulivat opiskelemaan, jotta käännöksestä tulisi tarkka ja luotettava, sillä se perustuisi alkukielen ja Raamatun maan tuntemukseen.

He saapuivat tammikuun lopussa. Kymmenen miestä mahtui Jad Hashmonassa sijaitsevaan hirsikotiin ja viidelle naisopiskelijalle vuokrasimme tilat Jadista. Kaikki ateriat nautittiin yhdessä hirsikodin kauniissa tuvassa. Siellä heistä huolehtivat ihanat suomalaiset vapaaehtoiset, joita oli mukana eripituisia aikoja kevään kuluessa.

Raamattukodin työn ydin on lähimmäisenrakkaus ja rakkaus pieniä kansoja kohtaan, joilla ei ole Jumalan sanaa sydämen kielellään. On myös se rakkaus, joka ilmenee arkipäivän tasolla, kun näille kääntäjille pidetään todellista kotia täällä Juudean vuorilla.

Usein kun ajan Jad Hashmonaan ja tämä kaunis hirsikoti tulee näkyviin, sydämestä nousee syvä kii- tollisuus Herralle hirsikodista, jonka Hän nosti tänne vuoren rinteelle vapaaehtoisten avulla. Sekä koko Raamattukodin työstä, jonka kautta olemme saaneet palvella Herraa palvelemalla pienten kieliryhmien raamatunkääntäjiä. Olemme kaikki mukana Jumalan suuressa suunnitelmassa eri tehtävissä, esirukoili- joista alkaen.

 

Herran armon varassa, 

Mirja ja Halvor Ronning


Yllä oleva teksti on Jerusalemin Raamattukodin uusimmasta uutiskirjeestä (2/2018), joka on lähetetty postitse Raamattukodin ystäville, jotka ovat toivoneet ystäväkirjeen printtiversiona. Uusin ystäväkirje sisältää ajankohtaisia kuulumisia työstä. Uutiskirjeen pdf-version voi lukea tästä linkistä.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa