toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Raamattukodin ystäväkirje 10/2019

30 loka 2019

Raamattukodin ystäväkirjeen 10/2019 sisältö:

  • Mirjan ja Halvorin tervehdys
  • Syksyn tilaisuuksia


Rakkaat ystävät

Terveisiä Raamattukodilta Jad Hashmonasta, jossa on juuri alkanut profeetta Miikan hepreankielisen alkutekstin tutkimusseminaari. Mukana on 14 osanottajaa useista eri maista. Samanaikaisesti maassa on Yhdistyneitten Raamattuseurojen (UBS) Kauko-Idän maiden johtajien viikon kestävä Raamatun maa -kurssi, jolla on 17 osallistujaa kymmenestä eri maasta. Nämä tärkeät raamattutyön johtajat näkevät ja kokevat miten todellinen tämä maa on ja innostuvat lähettämään kääntäjiään opiskelemaan tänne.

UBS:n johtajia Kauko-Idästä Öljymäellä Brian Kvasnican kanssa.
Miikan kirjan tutkimusseminaarin osallistujia Mirjan ja Halvorin kanssa.

Terveisiä myös kansainvälisestä raamatunkäännöskonferenssista 10.‒15.10. Dallasista Yhdysvalloista, missä raamatunkäännöspiirit kokoontuvat kerran kahdessa vuodessa opettamaan ja kuuntelemaan toisiaan ja esittelemään työtään. Raamattukodilla oli siellä esittelypöytä.
Kuva vieressä: Halvor ja lista Raamattukodin opiskelijoista vuosilta 1995‒2019: 172 opiskelijaa – vaikutus 44 maassa.

Oli ilo nähdä monia ystäviä ja tuttuja, mutta suurin ilo oli tavata entisiä oppilaita, jotka ovat nyt vastuullisissa tehtävissä eri puolilla maailmaa. Raamattukodin oppilaista yli sata on äidinkielisiä kääntäjiä. Heidän kääntämänsä Jumalan sana saavuttaa kansan. Se menee syvälle niin kuin ensisateet Israelissa pitkän kuivan ja pölyisen sateettoman kesän jälkeen.  

Mirja yhdessä Samy Tioyen kanssa raamatunkäännöskonferenssissa.

Profeetta Jesaja sanoi: ”…sade ja lumi laskeutuu taivaasta …kastelee maan läpikotaisin, tekee sen hedelmälliseksi, saa sen versomaan ja antaa siemenen kylväjälle ja leivän syöjälle, niin on sana, joka lähtee minun suustani: se ei palaa luokseni tyhjänä, vaan tekee sen, mitä minä haluan, ja menestyy siinä, mitä varten minä sen lähetin.” (55:10‒11). Mikä on tulos: ”Orjantappuran sijaan nousee sypressi, nokkosen sijaan nousee myrtti…” (55:13), eli epäjumalien sijaan tulee elävä Jumala, pelon sijaan ilo ja turvallisuus. (Käännös: Profeetta Jesaja puhuu)

Raamattukodin työ vaati kokosydämistä panosta. Kiitämme vapaaehtoisia ja kaikkia tukijoita. Kiitämme Herraa Hänen ylläpidostaan ja armostaan.

Kiitos esirukouksistanne. 

Lämpimin kiitoksin ja siunauksin,

Mirja ja Halvor


PS. Tukea työmiehille elopellolla
Olemme Raamattukodilta lähettäneet tukea myös Afrikkaan kääntäjille, jotka käännöstyönsä ohella viljelevät maata elättääkseen perheensä. Tukea ovat saaneet: Etelä-Sudan, Paul K. (200 €); Keski-Afrikan tasavalta, Flory M. (200 €, säännöllinen tuki); Burkina Faso/Mali, Djele D. ja kaksi muuta kääntäjää (500 €).

Rukousaiheita:
– Vuoden 2020 kevätkurssi ja sinne valittujen 14 opiskelijan viisumit.
– Ensi kevään vapaaehtoiset.

Tervetuloa Raamattukodin tilaisuuksiin

Raamattukodin ystävä, pidetty raamatunopettaja Ulla Järvilehto puhuu Raamattukodin tilaisuuksissa. Kaija Turunen puhuu mielenkiintoisista aiheista hepreankielisestä alkutekstistä käsin. Maarit Kattilakoski kertoo äidinkielisen Raamatun merkityksestä kansoille ja Raamattukodin työstä.  

ti 12.11. klo 18.30 Seinäjoki, Konferenssikeskus Valkea, Vapaaseurakunta, Koulukatu 47 – Ulla ja Maarit
ke 13.11. klo 18.00 Evijärvi, Helluntaiseurakunta, Mansikka-ahontie 4 – Ulla ja Maarit
to 14.11. klo 19.00 Vaasa, Vapaaseurakunta, Laivakatu 7 – Ulla ja Maarit
pe 15.11. klo 18.00 Alavus, Helluntaiseurakunta, Viistie 1 – Ulla ja Maarit
to 21.11. klo 18.00 Pielavesi, Helluntaiseurakunta, Puustellintie 32 – Kaija ja Maarit, Kaijan aihe: Psalmi 91
pe 22.11. klo 18.00 Varpaisjärvi, Helluntaiseurakunnan rukoushuone, Lapinlahdentie 24 A – Kaija ja Maarit, Kaijan aihe: Siunaus heprean kielen valossa
la 23.11. klo 16.00 Lieksa, Helluntaiseurakunta, Koski-Jaakonkatu 71 – Kaija ja Maarit, Kaijan aihe: Psalmi 23
su 24.11. klo 16.00 Joensuu, Seurakuntakeskus, Kirkkokatu 28 – Kaija ja Maarit, Kaijan aihe: Siunaus heprean kielen valossa

Mikäli haluat Raamattukodin tilaisuuden paikkakunnallesi, ota yhteyttä Maarit Kattilakoskeen, joka organisoi kiertueita ja tilaisuuksia. Sähköposti: raamattukoti@gmail.com

Tue Raamattukodin työtä

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa. 
Klikkaa tarkemmat tiedot tästä.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa