toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Rukousvastaus

10 kesä 2017

Rakkaat ystävät,

Pyysimme maanantaina 29.5. Raamattukodin Facebook-sivulla esirukousta viisumiasian puolesta. Yhdistyneitten Raamattuseurojen kokeneimpien käännöskonsulttien / neuvonantajien Raamatun maan kurssin (5.-17.6.) kahdelta osallistujalta oli evätty viisumit, koska heidän passissaan ei ollut tarpeeksi tyhjiä sivuja. Haluamme nyt kertoa, kuinka tämän asian kanssa loppujen lopuksi kävi.

Viisumien hakuprosessi alkoi alusta kahden neuvonantajan kohdalla heidän saatuaan uudet passit Afrikassa. Tämän jälkeen Raamattukodin toimistolla koottiin kaikki tarvittavat paperit uudelleen ja Heprealaiselta yliopistolta tuli hankkia uudet allekirjoitetut asiakirjat viisumeita varten. Jos viisumit saataisiin, ne tulisi lähettää Israelin Kenian suurlähetystöön, mistä Samy Tioye and Jean Claude saisivat ne uusiin passeihinsa.

Tuntui mahdottomalta, että viisumit saataisiin niin nopeasti, ja Samy ja Jean pääsisivät kurssille. Niinpä pyysimme esirukousta asian puolesta. Israelissa oltiin juuri valmistautumassa viettämään shavuotia, helluntaita. Heprealaisen yliopiston toimisto kuten kaikki muutkin toimistot olisivat shavuotin aikana kiinni ja seuraavan kerran auki vasta torstaiaamuna 1.6. Kurssin osallistujien oli määrä saapua Israeliin sunnuntaina 4.6. Sitä ennen tulisi saada viisumit ja toimitettua ne Nairobiin Keniaan.

Mirja Ronningin puoliso Halvor lähti torstaiaamuna 1.6. klo 9 kohti Heprealaista yliopistoa. Erikoisohjelmien johtaja Eric oli juuri poistunut toimistoltaan, mutta hänen sihteerinsä Jonit oli paikalla ja oli halukas auttamaan kesken muiden kiireidensä tässä yllättävässä tilanteessa. Asiakirjoihin olisi pitänyt saada sisäministeriön ohjeiden mukaan Rothbergin kansainvälisen koulun varapäällikön Kaplanin allekirjoitus, mutta hän oli ulkomailla. Halvorin oli saatava asiakirjat mukaansa, niinpä hän pyysi saada leimat papereihin ilman allekirjoitusta.

Puoli yhdentoista aikaan Halvor oli jo sisäministeriön parkkipaikalla. Ministeriön vartija kertoi, ettei enää tänään jaettaisi uusia vuoronumeroita. Numeroita oli jaettu jo niin paljon, että Ihmisiä oli jonossa seuraavaksi neljäksi tunniksi. Mutta Halvor ei antanut periksi. Hän käveli yläkertaan, missä virkailijoiden tiskit olivat rivissä.

Halvorilla ei ollut numeroa eikä sovittua tapaamisaikaa, kuten yleensä piti olla viisumiasioiden hoitamiseen. Hän tervehti Miriä, joka oli antanut kurssin osallistujien viisumit kuukausi sitten. Miri sanoi: ”Sinun täytyy odottaa, kunnes minulla on aikaa ottaa sinut vastaan.” Halvorin hämmästykseksi Miri kutsui hänet luokseen jo kymmenen minuutin kuluttua, ja alkoi tallentaa uusia tietoja yliopiston papereista tietokoneelle viisumihakemusta varten.

Syöttäessään tietoja koneelle Miri valitti ylimääräistä työtä, ja yhtäkkiä hänen tietokoneensa vain lakkasi toimimasta. Odottaessaan korjaajaa saapuvaksi Miri ja Halvor kertoivat toisilleen lastenlapsistaan ja näyttivät heidän valokuviaan.

Puolen tunnin kuluttua tietokoneongelma oli ratkaistu ja Miri jatkoi viisumihakemusten tallentamista. Halvor maksoi pyydetyt ylimääräiset 100 dollaria per hakemus uudelleenkäsittelystä. Viisumihakemukset olivat nyt valmiit, mutta milloin viisumit saataisiin Samylle ja Jeanille Nairobiin? Miri lupasi, että hän käsittelisi hakemukset iltapäivällä, kun toimisto olisi suljettuna asiakkailta.

Mikä ilo olikaan, kun saman päivän iltapäivänä klo 16 Miri lähetti Halvorille faksin. Viisumit on myönnetty! Miri oli lähettänyt faksin myös suoraan Israelin suurlähetystöön Nairobiin.

Perjantaina 2.6. noin kello 14 Samy Tioye soitti Nairobista ja kertoi, että hän ja Jean Claude olivat saaneet uudet viisumit uusiin passeihinsa!

Sunnuntaina 4.6. Samy, Jean sekä muut neuvonantajat/konsultit saapuivat turvallisesti Israeliin. Nyt he ovat olleet jo yli viiden päivän ajan intensiivisillä opintopäivillä Jerusalemissa, Beeshevassa ja Kuolleellameren alueella. Viikonlopun aikana heidän opintomatkansa suuntaa Galileaan.

Kiitos Herralle! Ja kiitos teille erirukouksista!

Kuten luitte tästä kertomuksesta, asiassa oli monta estettä. Mutta rukoukset vaikuttivat sen, että Samylle ja Jeanille saatiin viisumit ajoissa. Tämä jälleen osoittaa sen, kuinka olemme riippuvaisia rukouksista. Raamattukoti todellakin toimii Herran armon varassa.

  1. Kurssin luento Hirsikodin kalliokappelissa, 2. Samy Tioye Kalliomoskeijan edessä, 3.-4. opintomatkalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa