toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Syyskuun kuulumisia

8 syys 2014

Rakkaat ystävät!

Shalom! Rauhaa! Nyt on rauha. Sen arvon ymmärtää, kun 7 viikon ajan Israelin kylät ja kaupungit olivat kymmenien päivittäisten rakettien kohteena Gazasta, tarkoituksena hävittää, tappaa ja terrorisoida Israelin väestöä. Nyt elämä on alkanut palata uomiinsa. Koulut ovat alkaneet ja ihmiset voivat suunnitella matkansa ja toimintansa ajattelematta, miten toimisivat, jos tulisi hälytys. Ymmärrämme rauhan arvon. Ei ihme, että täällä aina toivotetaan rauhaa tullen ja mennen, ”Shalom!”

Kiitos esirukouksistanne. Te ylläpiditte ”rukouskupolia” Israelin yllä ihmeellisin tuloksin: lähes 4000 raketista vain pieni osa tuotti kuolemaa ja hävitystä, mikä oli ollut jokaisen raketin tarkoitus. Rukous voi! Muistetaan tämä aina!

Raamattukodin uutisia

Suuri uutinen on se, että Inkeri Tahvanainen ( nyt Puputti) sai kuin saikin pitkäaikaisvapaaehtoisviisumin Israeliin palvellakseen eräässä seurakunnassa Jerusalemissa. Siitä työstä ei saa palkkaa. Myös Raamattukodilla Inkeri on vapaaehtoinen (vain ruoka, asunto ja taskurahaa). Inkeri kokee Jumalan aikoinaan johtaneen hänet Raamattukodin työyhteyteen, eikä hän menettänyt toivoaan ja näkyään, vaikka koko prosessi kesti puolitoista vuotta ja viisumianomuksen vastauksen odottaminen vaati 9 kuukautta epätietoisuutta! Kiitos Herralle positiivisesta vastauksesta!

Inkeri on suuri apu Raamattukodin suomenkielisissä kontakteissa ja kodin vierasemäntänä suomalaisille ryhmille. Samaan aikaan hän aikoo jatkaa heprean opiskelujaan täällä. Inkeri ja hänen puolisonsa Lauri Puputti tulevat syyskuun lopulla tänne. Inkeri pitemmäksi ajaksi ja Lauri itäaasialaisten opiskelijoiden kuskiksi ajalla 2.-22.10. Lauri tulee palvelemaan tänne lomiensa puitteissa. Molemmille Raamattukodin työ on sydämen asia.

Syyskuun Kiertue

Viimeisten viikkojen ajan olen yrittänyt valmistaa Powerpoint-esitystä, jossa kerrotaan Raamattukodin 20-vuotisesta työnäystä ja raamatunkäännöstyön vaikutuksesta Raamattukodilla opiskelleiden kääntäjien heimojen keskuudessa. Suuri haaste.

Pyysin entisiltä opiskelijoiltamme materiaalia siitä, miten äidinkielinen Raamattu muuttaa heidän kansojensa elämää. Sain paljon ihmeellisiä kertomuksia ja monia todistuksia siitä, miten Jumalan sana omalla kielellä tuo mukanaan pelastuksen sanoman ja vapautuksen noituuden ja henkivaltojen pelosta. Kääntäjät ovat etulinjoilla niissä monissa kansoissa, joissa on vielä paljonkin pakanuutta.

Suuri ilonaihe oli kuulla, että Raamattukodin alkuvuosina opiskelleiden raamatunkääntäjien kielille ollaan nyt painamassa Vanha testamentti. Siten näillä kansoilla on koko Raamattu äidinkielellään! Tuntui valtavalta todeta, että pienellä Raamattukodilla on ollut ”näppinsä” asiassa kääntäjien Raamatun maassa olleiden opintojen kautta. Opiskellessaan täällä myös Israel-asia avautuu heille aivan uutena asiana ja vahvistaa heidän uskoaan Jumalan lupauksiin. Tästä johtuu, että esirukous Israelin puolesta nousee nyt myös monista kaukaisista maista.

Kiertueemme on Raamattukodin 20-vuotisjuhlakierros. Kerron sanoin ja kuvin (Powerpoint) Raamattukodin työnäyn ja opintojen päämäärän ja työn vaikutukset kansoissa. Listaamme maat, joista meillä opiskelleet 72 kansallista kääntäjää ovat kotoisin. Voimme kertoa vain muutamien kääntäjien raporteista, miten äidinkielinen käännös vaikuttaa heidän kansoissaan.

Esitän myös lyhyesti isäni Kaarlo Syvännön osuuden Raamattukodin historiassa. Hän toi minut Israeliin, kutsumuksensa maahan, ollessani 7-vuotias. Tästä johtuu, että sain heprealaisen koulutuksen kansakoulusta Heprealaisen yliopiston maisterin arvoon saakka. Tähän tietoon ja kokemukseen perustuu Raamattukodin synty.

Samoihin kokemuksiin ja opiskeluihin perustuu myös hiljattain Päivä Osakeyhtiön julkaisema, käännöstiimini kanssa tehtyihin tutkimuksiin perustuva käännös ”Profeetta Jesaja puhuu”. Siinä on pyritty välittämään lukijoille mahdollisimman pitkälle heprealaisten sanojen merkitykset käyttäen apuna myös runsaasti alaviitteitä. Kerron Jesajan kirjan käännöksestä erikseen Lohjan ja Joensuun tilaisuuksissa. Kirjaa on mukana kierroksella.

Jesajankansi

Olisi ilo nähdä tilaisuuksissa työn pitkäaikaisia esirukoilijoita ja tukijoita ja kertoa, mitä olette tukeneet. Tunnin – puolentoista esitys ei kylläkään pysty kertomaan kuin työn pääpiirteet.

Pyydänkin nyt esirukousta Halvorin ja minun pitkälle kiertueelle. Iloksemme Lauri ja Inkeri ovat kanssamme ensimmäisen viikon. Lauri tulee meille kuskiksi omalla autollaan kiertueemme ensimmäiselle viikolle ja saamme hänen autonsa käyttöön loppuajaksi! Se on suuri apu Halvorille syksyisessä Suomessa.

Kohta nähdäänkin!

Herran armon varassa!

Mirja ja Halvor

Huom! Olemme mukana Lempäälän Israel-päivillä lauantaina 13.9. (klo 13.00 – 15.30). Kts. Lempäälän Helluntaiseurakunnan sivut.

PS: Entiset vapaaehtoiset – ottakaa yhteyttä 20-vuotisjuhlinnan merkeissä osoitteella mirja.ronning@gmail.com.

 

Syyskuun kiertueohjelma:

La 13.9. Lempäälä klo 13-15.30 mukana Israel-päivillä, Kanavan koulu, Tampereentie 1
Su 14.9. Lohja klo 16 & 18 Keskustan srk-talo
Ma 15.9. Turku klo 18.00 Pallivahan kirkko, Paltankatu 2
Ti 16.9. Helsinki klo 18.00 Saalem-seurakunta, Näkinkuja 3
Ke 17.9. Espoo klo 18.30 Espoonlahden seurakunta
To 18.9. Lahti klo 19.00 Lahden Baptistilähetys, Uudenmaankatu 14, (Adventtikirkon tilat)
La 20.9 Joensuu klo 11 & 13.30 Joensuun srk-keskus
Su 21.9. Kajaani klo 18.00 Helluntaiseurakunta, Savonkatu 17
Ma 22.9. Nivala klo 18.00 Helluntaiseurakunta, Lisäkuja 1
Ti 23.9. Lapua klo 18.30 Helluntaiseurakunta, Asemakatu 16
Ke 24.9. Nokia klo 18.00 Helluntaiseurakunta, Välimäenkatu 8
To 25.9. Tampere klo 18.00 Metodistiseurakunta, Lapintie 4
La 27.9. Ryttylä Kansanlähetysopisto, Opistotie 6
Israel-päivät klo 10.30-12.00 Esitys, klo 15.00-16.30 Kanava
Su 28.9. Porvoo klo 18.00 Suomalainen seurakuntakoti, Lundinkatu 5

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa