toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Ystäväkirje 16.1.2015

16 tammi 2015

Rakkaat ystävät! 

“Sillä niin kuin sade ja lumi laskeutuu taivaasta eikä sinne palaa, vaan kastelee maan läpikotaisin, tekee sen hedelmälliseksi, saa sen versomaan ja antaa siemenen kylväjälle ja leivän syöjälle, niin on sana, joka lähtee minun suustani…” (Jes.55:10-11, käännös 2014)

lumi3.jpg
Raamattukodin pihalta Tel Avivin suuntaan

         
Hyviä uutisia

Viisumit saatu! Tälläkin kertaa “meidän” asianajajamme Heprealaiselta Yliopistolta kirjoitti monia kirjeitä sisäasiainministeriön johtajalle, ja vasta sen jälkeen viisumit myönnettiin. Tämä asianajaja on ihmeellisesti saanut Raamattukodin asian sydämelleen, vaikka yliopisto ei ole velvoittanut häntä tähän. Takana on varmaan teidän monet esirukouksenne. Kiitos, ystävät! Tulossa on seitsemän opiskelijaa pääosin Afrikasta. Yhdellä kongolaisella opiskelijalla on suuria taloudellisia ongelmia, mistä syystä emme tiedä, pääseekö hän tulemaan. Jännityksellä odotamme myös, saavatko opiskelijat haettua viisuminsa kaukana olevista konsulaateistaan ja järjestettyä lentonsa ajoissa, niin että voivat aloittaa opiskelut suunniteltuun aikaan: rekisteröityminen yliopistolle alkaa jo 21.1. Opiskelijoista ja heidän tulostaan kerromme seuraavassa kirjeessä lisää.

Lumimyrsky

Kerroimme viime kirjeessä lumimyrskystä, ja sattuipa niin, että odotettu myrsky osui juuri siksi keskiviikkoillaksi, jolloin konsultit olivat tulossa Tel Avivin lentokentälle. Tiesimme, että Jerusalem-Tel Aviv –välinen tie suljetaan, siis – mitä tehdä nyt?

Raamattukodilla oli ollut jo jonkin aikaa asumassa hepreaa opiskeleva musiikkipariskunta Antti ja Paula Vesterinen. Juuri sillä viikolla he olivat luvanneet auttaa Latrunissa olevan suomalaisen Lähde-majatalon (ent. Keidas) pitämisessä. Tämän tietäen Inkeri ja minä keksittiin seuraava idea: Entä jos Vesteriset voisivat ottaa nämä konsultit yöksi Latruniin, koska päätie Jerusalemiin oli jo suljettu. Ystävät Antti ja Paula suostuivat ilomielin tähän ehdotukseen. Saimme myös luvan tähän majoittumiseen Suomessa olevalta majatalon hoitajalta Jarmo Pakariselta – ja jopa maksutta! Seuraavaksi Raamattukodin opas Brian ja autonkuljettajamme Kari päättivät yrittää päästä Jerusalemista Latrunin ja Tel Avivin suuntaan, vaikka oli  ilmoitettu, että tie on jo suljettu. Aikansa yritettyään he onnistuivatkin siinä ja niinpä he saattoivat hakea konsultit lentokentältä ja viedä heidät Latruniin Lähteelle.

Koska tie ei seuraavana päivänäkään vielä ollut auki, kurssin ohjelmaa piti kuitenkin muuttaa siten, että Jerusalemiin sijoitetut retket siirrettiin myöhempään ajankohtaan ja konsultit vietiin ensin retkelle Bershevaan ja sen jälkeen kolmen päivän reissulle Galileaan. Jerusalemissa satoi koko ajan ja myös lunta! Kävi vieläpä niin, että perjantaina menin Jerusalemiin enkä alkaneen lumisateen vuoksi päässytkään kotiin Motsaan tien ollessa jo suljettu. Siksi vietin sapatti-illan ystäväni luona ja tulin vasta seuraavana päivänä kotiin.

photo 5.jpg  photo 3.jpg

Konsultit, opas Brian ja autonkuljettaja Kari Galilean järvellä

 

Sitten sunnuntai-iltana saimme lopulta vastaanottaa konsultit myös Hirsikodille ja kuulla heidän ensi kokemuksistaan Maassa. Tänä sapatti-iltana vietämme juhlavan yhteisen illan, jonka aikana saamme kuulla heidän työstään ja kokemuksistaan tämän kurssin aikana. Maanantai-iltana pidämme raamatullisen aterian Mevasseretin Kodilla, se onkin heidän viimeinen iltansa täällä. Konsultit, joilla on suuri vastuu raamatunkäännöstyössä, ovat jo nyt kertoneet, että kurssin anti on ylittänyt heidän odotuksensa.

photo 3b.jpg
Konsultit Jerusalemissa

Kevään ohjelmista

Maaliskuun 29. päivänä järjestämme Heprealaisella Yliopistolla ja yhteistyössä heidän kanssaan englanninkielisen juhlaseminaarin Raamattukodin 20-vuotisen taipaleen johdosta. Mukana ohjelmassa on muutamia yliopiston professoreita, jotka ovat lupautuneet antamaan panoksensa seminaariin. Olemme kutsuneet myös entisiä oppilaitamme, jotka ovat nyt vastuullisissa asemissa raamatunkäännöstyössä. Heidän lisäkseen eräs Wycliffen aikaisemmista johtajista, Katy Barnwell, kertoo aiheesta “Raamattukodin merkitys raamatunkäännöstyössä Afrikassa”.

 
Kevät on tulossa ja loma-aika on alkamassa. Tervetuloa vierailemaan Raamattukodilla ryhmien kanssa (ilmainen kahvi)! Pyydämme, että sovitte vierailustanne Inkeri Tahvanaisen kanssa kirjoittamalla hänelle Raamattukodin sähköpostiin, bibletranslators@jerusalemschool.org. Inkeri on mukana ryhmien vastaanottamisessa, Raamattukodin kirjeenvaihdossa ja auttaa tämänkin kirjeen kirjoittamisessa.

Rakkaus ei koskaan katoa

Ohessa kiitoskukka esirukouksistanne! Vanha ruukkukukka innostui yllättäen kukkimaan Mevasseretin Kodilla. 

kukka3.jpg
Kukkayllätys Raamattukodilla Mevasseretissa

Kaksi Raamattukodin pitkäaikaista ystävää ja esirukoilijaa on nyt päässyt taivaan kodin iloon. Lempäälän seurakunnan vanhimmistoon kuulunut Pentti Helin, Raili Helinin isä, ja Aino Salokari, arkkitehti Jukka Salokarin puoliso. Aino Salokarin väkevät esirukoukset auttoivat edeltäkäsin, kun vapaaehtoinen George putosi päälleen Hirsikodin rakennusvaiheessa. Jukka Salokari on suunnitellut Hirsikodin alakerran Kalliokappelin ja kirjaston. Vanhurskaan muisto todella siunaa ja rohkaisee. Rakkaus ei koskaan katoa! Kiitämme heistä Herraa ja haluamme välittää läheisille ja sukulaisille lämpimän osanottomme.

Herran armon varassa! 
  
Mirja Ronning

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa