toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Ystäväkirje 29.6.2016

29 kesä 2016

Rakkaat ystävät!

Tällä kertaa terveisiä Suomesta!

Olin viime viikolla mukana juhannuskonferenssissa Keuruulla, missä Raamattukodilla oli työn esittelyosasto Missioteltassa. Osastoamme vastapäätä olivat Wycliffe Raamatunkäännösjärjestö ja Raamatunkäännösinstituutti, joita Raamattukoti voi palvella järjestämällä heidän kääntäjilleen kuuden kuukauden Raamatun kielen ja maan kurssin ja konsulteilleen kahden viikon Raamatun maan kurssin. Välitämme yhdessä sanomaa kaikille kansoille. Tuo sanayhdistelmä löytyy kymmeniä kertoja Vanhassa testamentissa.

Psalmissa 67 tuo kaikki kansat on mainittu monta kertaa.
”Jumala olkoon meille armollinen ja siunatkoon meitä. Hän valaiskoon kasvonsa meille – sela – että maan päällä tunnettaisiin sinun tiesi, kaikissa kansoissa sinun valmistamasi pelastus. Sinua, Jumala, kansat kiittäkööt, sinua kaikki kansat kiittäkööt… Kiittäkööt kansat sinua, Jumala, kiittäkööt sinua kaikki kansat.” (Psalmi 67:2–4, 6)
Tässä työssä – kaikille kansoille – tekin ystävät olette mukana.

Raamattukodin osastolla juhannuskonferenssissa kävi suuri määrä ystäviä, entisiä vapaaehtoisia, hirsikodin rakentajia ja eri aikoina Kodilla palvelleita arjen kantajia sekä muita työn ystäviä. Oli ilo tavata teitä kaikkia. Kiitos käynnistä!

img_2047.jpg
Osastolla palvelivat lisäkseni Veijo ja Maija Pursiainen sekä Maarit Kattilakoski. Työn lisäksi esittelimme Raamattukodin monista jännittävistä vaiheista kirjoitettua kirjaa Jerusalemista maailman ääriin – Raamattukodin ihme, joka kuvastaa tätä todellisuutta. Kirja kertoo mm. seuraavaa:

  • Kodin ihmeellisestä synnystä Israelissa,
  • työn perustajien, suomalaisen Mirjan ja Kiinassa syntyneen norjalais-amerikkalaisen Halvorin, taustoista ja heidän perheestä sekä tragedioista,
  • raamatunkääntäjistä sekä heitä palvelleista vapaaehtoisista,
  • miten kielikuvana syntynyt nimi hirsiprojekti muuttui suomalaisten vapaaehtoisten ja monien ihmeiden kautta kauniiksi hirsitaloksi Juudean vuorilla,
  • miten Raamattukodin kansainvälisesti tunnustettu opinto-ohjelma on ollut siunaukseksi jo 130:lle kääntäjälle, joista 80 on heimokielen kääntäjää, ja lähes 120:lle raamatunkäännöskonsultille.

Kirjan etukansi

Kaikki tämä työ on ollut Herran armon varassa.

Kirja ilmestyy heinäkuussa Päivä Osakeyhtiön kustantamana. Sitä voi nyt tilata edulliseen ennakkohintaan 27 €/kpl + postituskulut. Ennakkohinta on voimassa 15.7. asti (kirjan ovh 36 €). Ostamalla kirjaa kauttamme tuet Raamattukotia. Tilaukset Maarit Kattilakoskelle, mkattilakoski@gmail.com tai tämän linkin kautta.
Tilaa kirja itsellesi ja/tai ystävällesi esim. syntymäpäivä- tai joululahjaksi. Lukemalla kirjan voit Raamattukodin ystävänä iloita sen saavutuksista ja samaistua sen tuleviin haasteisiin.

 

 

 

Vuoden 2016 kurssi

Raamattukodin kevätkurssilla 2016 oli seitsemän kääntäjää Länsi-Afrikasta. Muutamaa päivää ennen lentoani Suomeen kokoonnuimme Halvorin ja kääntäjien kanssa keskustelemaan kuluneen kevään kurssista sekä hyvästelemään heidät ennen heidän kotiinpaluutaan. Yllättäen joukon vanhin, Kongosta kotoisin oleva konsultti, nousi seisomaan ja alkoi puhua: ”Me kaikki olemme kääntäjiä, mutta myös pastoreita, ja opetamme seurakuntalaisia antamaan aina kymmenykset tuloistaan Herralle. Kun Raamattukoti antoi kuukausittain meille taskurahaa tarpeisiimme, heti tammikuussa yhdessä päätimme, että meidän tulee laittaa siitä kymmenykset sivuun. Ne ovat tässä kuoressa ja annamme ne nyt Herran käyttöön.” Olimme Halvorin kanssa hämmästyneitä, hämmentyneitä ja sanattomia.

Kääntäjät olivat saaneet taskurahaa 300 sekeliä (n. 75 euroa) kuukaudessa, eli n. 2,5 euroa per päivä. Nämä miehet, joilla ei ollut paljon mitään ja olivat juuri palaamassa perheidensä luo, halusivat nyt antaa kymmenennen osan vähistä varoistaan!

Selviydyttyäni yllätyksestä nousin seisomaan ja sanoin: ”Olette meille valtavana esimerkkinä. Tottelette Herraa ja toimitte Hänen käskyjensä mukaan kaikissa olosuhteissa. Herra tulee siunaamaan teitä runsaasti kun osaatte rakastaa Jumalaa yli kaiken ja myös lähimmäisiänne. Tällä teolla te myös osoitatte meille, että olette ymmärtäneet mistä Raamattukoti on saanut tulonsa ja tukensa; ihmisiltä, jotka ovat tehneet samoin kuin te ja uhranneet kodin hyväksi pienistäkin tuloista. Juuri tällaisilla varoilla Raamattukoti on voinut olla siunaukseksi teille ja monille muille raamatunkääntäjille. Jumalan perheväki hoitaa toinen toistaan. Kiitos esimerkistänne.” Kirjekuoressa oli 1150 sekeliä, lähes 290 euroa. Pidämme sen erillään Herran osoittamaan erikoiseen tarpeeseen. Olimme syvästi liikuttuneina ja samalla tarkistimme omaa toimintaamme tässä asiassa.

img_0212.jpg

Kääntäjät saivat todistukset Heprealaisesta yliopistosta perjantaina 24.6. ja palasivat kotimaihinsa pian sen jälkeen. Näissä maissa heitä odottivat haasteelliset olosuhteet, joita ovat mm. terrorismi, epäjumalien palveleminen ja pelko henkivalloista. Juuri tällaisen kansan raamatunkääntäjä loisti valoa ja Pyhän Hengen voimaa. Hän voi kertoa maassaan: ”Kaikki opintomme todistavat, että Raamattu on totta. Olemme nähneet Raamatun tapahtumapaikat omin silmin. Olemme myös kokeneet Raamattukodilla Jumalan rauhan ja rakkauden ilmapiirin.”

Matkoja Suomeen:
Mirja on tulossa Lempäälän Israel-päiville 10.–11.9. Tämän lisäksi hän vierailee Maaritin kanssa muutamilla sovituilla paikkakunnilla. Heillä on tuolloin mukana Raamattukodin uutuuskirjaa.

Mirja ja Halvor tulevat yhdessä Suomeen lokakuussa. Heillä on lyhyt kiertue ja he ovat mukana Syvemmälle Raamattuun -päivillä Vivamossa Lohjalla lokakuun toisena viikonloppuna. Ronningien lisäksi Vivamon tapahtumassa on myös muita mielenkiintoisia puhujia.

Raamattukodin syksyn 2016 erikoiskurssit:
15.–26.8. Moskovan raamattuinstituutin konsulteille Kaukasiasta
2.9.–2.10. viittomakielisille kääntäjille Intiasta ja Keniasta
10.–16.10. Biblica-järjestön johtajille
14.11.–9.12. hepreankielisen Vanhan testamentin ns. runotekstit (Psalmit, profeetat, Sananlaskut) kääntäjille ja konsulteille (kurssi täynnä)
5.–16.12. Etelä-Amerikan espanjankielisille konsulteille

Kaikki yllä mainitut kurssit ovat Raamattukodin suunnittelemia ja valmistamia ja opiskelijoita palvelevat Raamattukodin vapaaehtoiset. Merkittävä osa kurssien menoista katetaan vapaaehtoisilla lahjoituksilla. Raamatunkäännösyhdistykset maksavat matkakulut ja pyrkivät maksamaan osan lähettämiensä kääntäjien ja konsulttien kuluista mahdollisuuksiensa mukaan.

Yhdistyneitten Raamattuseurojen (UBS) ehdottamat neljä lyhytkurssia ovat ajankohtaisia vasta keväällä, kesällä ja syksyllä 2017. He pyrkivät kattamaan näiden tilaamiensa kurssien menot.

Mualimankaekkeus ry:n sovittu vapaaehtoisjoukko tulee korjaamaan rankkasateiden ja auringon vahingoittamaa hirsikodin lännen puoleista seinää sekä muuta korjattavaa molemmilla kodeilla 16.10.–12.11.2016. Näin estetään suuremmat huolto- ja korjausongelmat jatkossa. Olemme todella kiitollisia tästä. Korjausprojektista puuttuu vielä varoja. Yhteyshenkilö: Kalevi Marin, kalevi.mk@gmail.com, puh. 050 529 2435. Lämmin kiitos mukanaolostanne tässä työssä!

Teitä siunaten ja kiittäen,
Herran armon varassa!

 
Mirja Ronning

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa