toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Ystäväkirje 6.1.2015

7 tammi 2015

Rakkaat ystävät!

“Minulle tuli tämä Herran sana:”Mitä sinä näet, Jeremia?” Minä vastasin:”Minä näen mantelipuun oksan.” Herra sanoi minulle:”Sinä olet nähnyt oikein; sillä minä valvon sanaani toteuttaakseni sen.” (Jer.1:11-12)

 

mantelipuu1.jpg


Terveisiä melkeinpä keväisestä Israelista! Nurmikko viheriöi ja monet kevätkukat kukkivat jo. Pian on puidenistutusjuhla eli Tu Bishvat, jolloin mantelipuut yleensä kukkivat. Raamatussa mainitaan mantelipuu kuvaamaan nimenomaan Jumalan lupauksien toteutumista. Jumala itse sanoo, että se, mitä Hän on luvannut, toteutuu kyllä, sillä Hän itse valvoo lupauksiensa toteutumista. Juuri tätä Jumalan tahdon toteutumista rukoilemme tälläkin hetkellä, sillä taas tänäkin vuonna sisäasiainministeriö on erittäin hankala, eikä vieläkään ole antanut viisumeita kevään kurssilaisille. Meiltä on pyydetty lisää papereita, joissa vakuutetaan, etteivät opiskelijat jää maahan, vaikka 20:een vuoteen kukaan ei ole jäänyt. Jaksattehan taas rukoilla, että viisumit tulisivat ajoissa (tarkoittaa tällä viikolla!). Ei näytä vielä olevan mahdollista hengähtää näissä viisumiasioissa… – Lohduttavaa on kuitenkin, että Raamatussa meille vakuutetaan yllä olevan lupauksen lisäksi, että kaikki, mitä pyydämme Hänen nimessään ja Hänen tahtonsa mukaisesti, meille tullaan antamaan. ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos te anotte jotakin Isältä, on hän sen teille antava minun nimessäni.” (Joh.16:23)

Meillä on myös iloisia asioita. Inkeri palasi takaisin joululomalta Suomesta miehensä ja perheensä luota, eikä tällä kertaa ollut mitään ongelmia lentokentällä. Hän on  jälleen vapaaehtoistyönsä parissa Kodilla. On hyvä muistaa myös häntä, sillä Inkeri on jo paljon mukana tehtävien hoitamisessa täällä ja myös antamassa oman panoksensa Kodilla tehtäviin päätöksiin. Inkeri on huomannut, miten suuri helpotus  viisumiasian ratkeaminen on  ja miten iso alitajuinenkin paine oli olla epätietoinen asian lopputuloksesta melkein kahden vuoden ajan.  Hän kantaa  Halvorilta ja minulta vuosia sitten saatua  kaulariipusta, jossa on tuo Jeremialle annettu lupaus. Herra valvoo sanansa ja tahtonsa toteutumista myös meidän elämässämme! Mantelipuiden alkaessa täällä kukkia saamme ihmetellen ja iloiten kiittää tästä Herran armosta ja hyvyydestä meitä kaikkia kohtaan. Kiitos, ystävät, esirukouksistanne ja tuestanne!


Kurssi raamatunkäännöskonsulteille

Muutaman päivän päästä Raamattukoti saa palvella raamatunkäännöskonsultteja, joilla on keskeinen tehtävä raamatunkäännösten tarkistamisessa ja lopullisessa hyväksymisessä. Se, että he saavat nyt kokea ensimmäistä kertaa Raamatun maan todellisuuden, tulee auttamaan heitä heidän tehtävässään Raamatun tekstien syvemmässä ymmärtämisessä ja uskollisuudessa alkuperäiselle heprean tekstille. Kurssilaiset ovat kotoisin USA:sta ja Venäjältä (Raamatunkäännösinstituutti IBT, Moskova) ja kieliryhmiin, joita he palvelevat, kuuluu vähemmistökieliä Filippiineillä, Keski-Aasiassa ja Venäjällä, kuten avar, adyghe, kabardian. Eräs konsulteista on erittäin kokenut raamatunkääntäjä, joka toimii eräänlaisena konsulttien konsulttina. On todella etuoikeus olla tarjoamassa intensiivinen opinto-ohjelma näille raamatunkäännöstyön vastuuhenkilöille. Raamattukoti on suunnitellut tämän tammikuun ohjelman nimenomaan niille kääntäjille, joilla ei ole viisumeiden kanssa ongelmaa.

Muuten, on mielenkiintoista, että aina löytyy arkeologisia todisteita Raamatun totuudellisuudesta. Noin vuosi sitten löytyi Daavidin kaupungin kaivauksissa nimi, joka on sama kuin profeetta Sakarjan pojan nimi ja muitakin todisteita kuningas Sidkian ajalta noin 586 eKr. On hienoa, että kurssilaiset saavat tutustua viimeisimpiin arkeologisiin löytöihin täällä opiskellessaan.

Kurssilaisia palvelee vapaaehtoisina Suomesta Irma Pimperi ja Kari Kortteenniemi. Irma huolehtii Kodin siisteydestä ja järjestyksestä ja Kari toimii kurssilaisten autonkuljettajana. Kokkina meillä on amerikkalainenNancy Bell. Kevätkurssin alkaessa 21.1. vapaaehtoistiimi vaihtuu, silloin autonkuljettajaksi tulee  Heikki Heinonen.


Uudistettu koti

mirja ja halvor2.jpg

Halvorin kanssa olemme vieläkin vähän hämmentyneitä kaikesta siitä ylenpalttisesta ystävyydestä, jota olemme saaneet kokea ystävien remontoidessa vanhan kotimme. Remonttiporukan jälkeen Kristiina ja Paavo Kömi ovat jatkaneet uudistetun kotimme järjestämistä, ja nyt vain ihmettelemme ja ihailemme kaunista lopputulosta. Ja miten hyvä on olla lämpimässä talossa, kun tällä viikolla Israeliin on luvattu myrskyä ja jopa lumisateita!


Säätiedotus

Tiedotusvälineet teroittavat täällä, että on tärkeää valmistautua lumimyrskyn tuloon. Ihmiset ovatkin jo varustautuneet lumentuloon ostamalla (sähkökatkoksia varten) taskulamppuja, suuria ruokamääriä ja  lapioita… On ilmoitettu, että mahdollisesti Jerusalem-Tel Aviv-välinen valtatie suljetaan ennen lumisateen alkamista. Suomalaisten korvissa tämä kuulostaa tietysti aika oudolta, mutta on otettava huomioon, että täällä autoissa ei ole talvirenkaita ja myös tiet ovat todella mutkaisia ja korkeuserot suuria.

Kaikkien näiden myrskyjen keskellä haluamme toivottaa teille Herran siunaamaa uutta vuotta ja johdatusta elämän arkeen ja juhlaan. Olemmehan kaikki –

Herran armon varassa,


Mirja ja Halvor Ronning 

 

Kuvat: Maarit Kattilakoski

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa