toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Raamattukodin kevään ohjelma on alkanut

18 tammi 2024

Uutiskirje 1/2024

  • Mirja ja Halvor Ronningin tervehdys
  • Bob Carterin tervehdys
  • Radio-ohjelma Radio Patmoksessa
  • Tilaisuudet

Rakkaat ystävät!

Jumala olkoon meille armollinen ja siunatkoon meitä. Hän valaiskoon kasvonsa meille – sela – että maan päällä tunnettaisiin sinun tiesi kaikissa kansoissa, sinun valmistamasi pelastus. Sinua, Jumala, kansat kiittäkööt, sinua kaikki kansat kiittäkööt. Ps 67:2–4 

On ilo kirjoittaa ja kertoa uutisia Ystäville! Te välitätte, rohkaisette ja kannatte Raamattukotia sanoin, teoin ja esirukouksin. Olette seuranneet Raamattukodin työtä koko vuoden kirjeiden kautta. Näin vuoden alussa kiitämme teitä jokaista kaikesta mitä olette tehneet Raamattukodin hyväksi. 

Työ jatkuu huolimatta sodasta Hamas-terroristijärjestöä vastaan Gazassa ja Iranin tukemaa Hizbollahia vastaan Libanonin rajalla. Molemmat lähettävät jatkuvasti raketteja siviilikyliin Israelin puolelle. Vain harvoin ne saavuttavat Jerusalemin ja Juudean vuoret, missä hirsikoti ja toimisto sijaitsevat.

Bob Carter palasi lokakuussa työhönsä käännöskonsulttina, mutta piti myös yhteyttä Raamattukodin työhön ja suunnitteli tulevan kevään historiallisen maantiedon kurssia. Tiimi täällä toimistolla hoiti kirjeenvaihtoa ja heprean opetusta kevään kurssille pyrkivien opiskelijoiden kanssa. Kuvassa vasemmalta Sirpa NykänenOr NakirekantiHalvor ja Mirja Ronning.

Yhdeksän opiskelijaa seitsemästä maasta on hyväksytty Heprealaisen yliopiston Rothberg-koulun vuoden 2024 Vanhan testamentin käännöskonsulttien kevätkurssille. Se alkaa 29. tammikuuta, ensin kaksi kuukautta Zoomin kautta ja huhtikuun alusta kolme kuukautta Israelissa, jos Herra suo.

Ennen varsinaisen kurssin alkua opiskelijoille päätettiin antaa erikoiskurssi nk. elävää raamatunhepreaa (15.–26.1. Zoomissa). Se jatkuu koko kevään muiden viiden kurssin ohella. Kevään ohjelma on vaativa, mutta niin on myös tehtävä, johon valmistutaan; luotettavan käännöksen saaminen. 

Jatketaan matkaa yhdessä. Kevät 2024 on merkityksellinen, sillä keväällä 1994 Halvor ja minä menimme neuvottelemaan yliopiston Rothberg-koulun johdon kanssa mahdollisesta raamatunkäännöskurssista äidinkielisille kääntäjille koulun puitteissa. Siitä se alkoi. Nyt siitä on 30 vuotta. 

Kursseja on järjestetty vuodesta 1995 lähtien. Herran armo on ollut ihmeellinen! Se on ilmennyt teidän, ystäviemme ja vapaaehtoistemme kautta. Herra on vaikuttanut tahtomisen ja tekemisen. 

Herran armon varassa,
Mirja ja Halvor 

Raamattukodin perustajat

*****

Shalom hyvät ystävämme Suomessa

Olen vieraillut Suomessa vain syyskuussa, joten en osaa edes kuvitella, millaista siellä on keskitalvella. 

Haluan kertoa teille suuren kiitosaiheen ja myös rukoustarpeen. Vuoden 2024 kevään ohjelma on alkanut! Maanantaina 15. tammikuuta kurssin yhdeksän opiskelijaa aloitti verkossa intensiivisen raamatunheprean kurssin. Sen tavoitteena on auttaa opiskelijoita sisäistämään jo osaamansa raamatunheprea niin, että he voivat alkaa puhua sitä ja ymmärtää puhuttua kieltä. Tämä auttaa heitä valmistautumaan 29. tammikuuta alkavaan varsinaiseen Elävän raamatunheprean kurssiin. Olemme kiitollisia yhteistyöstä Jerusalem Seminaryn kanssa kurssin järjestämisessä, ja kiitämme teitä suomalaisia tämän mahdollisuuden rahoittamisesta.

Varmasti jo rukoilette tiiviisti Israelin puolesta ja haluaisin antaa teille vielä yhden tärkeän rukousaiheen. Rukoilettehan, että tilanne Israelissa rauhoittuu maaliskuun loppuun mennessä niin paljon, että opiskelijamme sekä Amy ja minä voimme mennä sinne kolmeksi kuukaudeksi. Kurssimme ovat paljon tehokkaampia, kun voimme olla kasvokkain yhdessä ja vierailla raamatullisissa kohteissa yhdessä. Keskustelemme turvallisuustilanteesta yliopiston ja muiden Israelissa olevien ystävien kanssa. 

Olemme hyvin kiitollisia teille uskollisesta tuestanne ja rukouksistanne. Te olette tärkeitä työtovereita tässä tehtävässä. Jumala siunatkoon teitä tänä uutena vuotena.

Terveisin,
Bob Carter

Raamattukodin johtaja

*****

Raamattukodin ystävät -radio-ohjelma Radio Patmoksessa

Perjantaina 19.1. klo 16.30 ja lauantaina 20.1. klo 12 uutisten jälkeen saamme kuulla Lea Ridanpään haastattelun. Lea kertoo heprean kielen opiskelusta ja opettamisesta sekä heprealaisista lauluista. Toimittajana Maarit Kattilakoski.

Radio Patmoksen taajuudet löytyvät tästä. Ohjelman voi kuunnella voi myös netistä.

Kuuntele ohjelmat jälkikäteen netistä.

*****

Tilaisuudet

Ma 19.2. klo 18.00 Kouvolan seurakunta, Maria-sali, Hovioikeudenkatu 8, 45100 Kouvola

Tähän mennessä sovitut kevään 2024 tilaisuudet löytävät täältä.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa