toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Raamattukodin opiskelijat ovat saapuneet Israeliin

11 huhti 2024

Uutiskirje 4/2024

  • Raamattukodin kuulumiset
  • Vapaaehtoisten tapaamiset
  • Mirja ja Halvor Ronning Lempäälässä 28.4.
  • Radio-ohjelma Radio PatmoksessaRakkaat ystävät

Retkipäivä Ronit Maozin johdolla.
 

Kevään kurssin kahdeksan oppilasta saapuivat Israeliin pääsiäisviikonloppuna. Heistä on nopeasti muodostunut kuin perhe. Se on Raamattukodin ihme ja siinä toteutuu kodin työnäky; luoda kääntäjille täällä koti, jossa he voivat keskittyä vaativiin opintoihinsa. Kevään opinto-ohjelman ovat suunnitelleet Reinier de Blois ja Bob Carter.

Opiskelijat ovat Kamerunista (2), Nigeriasta, Saksasta, Surinamista, Ugandasta, USA:sta ja Zimbabwesta. Heidän tuloaan edelsi monipolvinen hakuprosessi ja kirjeenvaihto viranomaisten ja Heprealaisen yliopiston kanssa viisumien ja vakuutusten saamiseksi. Tätä kaikkea heidän kanssaan Israelissa hoiti työntekijämme Or Nakirekanti

Kevään kurssi on päässyt hyvään alkuun, ja opiskelijat käyvät retkillä tutustumassa raamatullisiin kohteisiin Ronit Maozin opastuksella. Ronitin opastus yhdistää oleellisesti tekstin ja Raamatun maan todellisuuden. Oppilaat kävivät lammaslaitumella täkäläisen paimenen kanssa ja lukivat heprealaisia psalmeja luonnollisessa maisemassa. He saivat myös nähdä miten syvällä kunnioituksella raamatullinen kirjuri kirjoittaa sanat kirjain kirjaimelta kääröön. Siten kopioitiin teksti vuosisadasta toiseen.

Kirjuri esitteli kuinka kirjakääröä kopioidaan.
 

Retkien lisäksi kurssilla opiskellaan elävää Raamatun hepreaan Eyal Nahumin johdolla. Opiskelijat oppivat kuuntelemaan, puhumaan ja kirjoittamaan raamatunhepreaa, johon he ovat jo perehtyneet kieliopin opetuksen yhteydessä elo-syyskuusta lähtien, kun Luka Manevich alkoi antaa heille yksityisopetusta Zoomin kautta. Se mahdollisti joulukuussa pääsykokeen läpäisyn ja kurssille pääsyn. Helmikuussa Luka opetti Raamatun tekstejä ja samanaikaisesti Eyal opetti elävää Raamatun hepreaa, molemmat Zoomilla. Nyt on päästy maahan ja kaikki opinnot tapahtuvat kasvokkain. 

Oman lisänsä intensiiviseen opiskeluun tuo Israelin turvallisuustilanne. Muistattehan opiskelijoita rukouksin, että he pystyvät keskittymään opiskeluun ja saavat mahdollisimman paljon irti koulutuksesta Israelissa. 

Kaikki ovat hyvin kiitollisia suomalaisista vapaaehtoisista, jotka palvelevat kääntäjiä suurella rakkaudella. Se siunaa ja puhuttelee kaikkia, vielä vuosien jälkeen. 

Muistaisitteko rukouksin myös viime kevään opiskelijaa Danielia, joka on kansallinen konsultti oman kansansa parissa Haitissa. Maa on kaaoksen tilassa ja käytännössä rikollisjengien hallussa. Vuoden 2023 opiskelijaperhe pitää rukousyhteyttä hänen kanssaan.

Kiitos sinulle Raamattukodin ystävä, että olet mukana työssä omalla tärkeällä paikallasi esirukoilijana ja tukijana. 

Herran armon varassa, 

Mirja ja Halvor Ronning 
Bob Carter

*****

Kukka vapaaehtoisille
”rakastaa, rakastaa, rakastaa”

Kutsu Raamattukodilla palvelleille vapaaehtoisille!

Olemme tulossa Halvorin kanssa Suomeen huhti-toukokuun vaihteessa. Matkan tarkoituksena on tavata Raamattukodilla palvelleita vapaaehtoisia. Maarit Kattilakoski on sopinut tapaamiset kolmelle paikkakunnalle, joilla toivomme tapaavamme teitä vapaaehtoisia

la 27.4. klo 14-17 Vantaa, Korson helluntaiseurakunta, Myyrätie 6
su 28.4. klo 15-18 Lempäälä, Helluntaiseurakunta, Rypyntie 8
su 5.5. klo 12-16 Tuuri, Tuuri Resort, Riihontie 200

Ilmoittautumiset näihin vapaaehtoisten tapaamisiin tarjoilun vuoksi viimeistään 24.4. sähköpostitse Maaritille, toimisto@raamattukoti.fi. Hän lähettää tarkemmat tiedot tapaamisista ilmoittautuneille. 

Näiden kolmen tapaamisen lisäksi Kalevi Marin on organisoinut ja kutsunut Raamattukodilla palvelleet Mualimankaekkeuden vapaaehtoiset omaan tapaamiseen la 4.5. Jyväskylään. 

Haluamme tulla KIITTÄMÄÄN vapaaehtoisia ja tervehtimään ystäviä. Odotamme innolla tapaamisia. Meillä on paljon ihania yhteisiä muistoja. Te vapaaehtoiset olette tehneet Raamattukodista kodin rakkaille raamatunkääntäjille ja konsulteille osoittamalla rakkaudellista huolenpitoa heille kokkaamalla, pitämällä kodin siistinä ja huolehtimalla kodin toimivuudesta. 

Siunaavin ja kiitollisin mielin teistä kaikista, 

Mirja

*****

Raamattukodin ystävät -ohjelma Radio Patmoksessa

Perjantaina 12.4. klo 16.30 ja lauantaina 13.4. klo 12 uutisten jälkeen kuulemme Janne Puhton haastattelun suomalaisesta viittomakielisestä raamatunkäännöstyöstä. Toimittajana Maarit Kattilakoski.

Klikkaa tästä mainosvideoon.

Radio Patmoksen taajuudet myös löytyvät tästä. Ohjelman voi kuunnella voi myös netistä.

Kuuntele ohjelmat jälkikäteen netistä.

*****

Mirja ja Halvor Lempäälässä 28.4.

Mirja ja Halvor puhuvat Lempäälän helluntaiseurakunnan (Rypyntie 8) jumalanpalveluksessa sunnuntaina 28.4. klo 12.

Tervetuloa mukaan!

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa