toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Jesaja Ligring saapui Suomeen!

15 maalis 2017

logo_ystavakirjeeseen_790px_72dpi.jpg
Rakkaat ystävät! 

Shalom

Tämä kirje lähetetään Suomesta, Suomen kierroksen aikana keskiviikkona 15.3.

Raamattukodin maaliskuun kiertue alkoi eilen tiistaina 14.3. Seinäjoen Vapaakirkosta. Lämmin kiitos pastori Hannu Rädylle ja hänen vaimolleen Sinikalle vieraanvaraisuudesta. Tilaisuudessa oli runsas kuulijakunta yli seurakuntarajojen ja myös useista naapuripitäjistä. Oli hienoa nähdä jälleen niin monia ystäviä.

Kuluvan kiertueen aihe on hyvin ajankohtainen ja vakava, Raamatun sanan voima ja vaikutus. Tiedämme, että kun puhumme Jumalan sanan voimasta, sielunvihollinen ei pidä siitä. Olemme saaneet kokea sen viimeisten viikkojen ja päivien aikana suurten vastusten kautta.

Jesaja LigringTšadilainen raamatunkääntäjä, pastori Jesaja Ligring, joka on kiertueen toinen puhuja, sai suurten vaikeuksien ja esteiden jälkeen loppujen lopuksi viisumin Suomen suurlähetystöstä Nigeriasta. Kiitos esirukouksistanne asian puolesta!

1.3. saimme Jesajalta viestin, että hän kokee hengessä, että edessä on suuria vaikeuksia estämässä hänen tulonsa Suomeen. Niinpä hän aloitti paaston ja rukouksen asian puolesta. Pyysimme esirukousta myös Suomesta.

Lauantaina 4.3. tuli viesti, että Jesajan äiti on vakavasti sairaana paikallisessa sairaalassa ja tarvitsee siirron pääkaupungin N’djamenan sairaalaan saadakseen parempaa hoitoa. Sairaalahoitoon tarvittiin rahaa, jotka lähetimme hänelle Israelista. Näin Jesajan äiti pääsi hyvään hoitoon ja Jesajalla olikin mahdollisuus lähteä Suomeen. Jesajalla on taloudellinen vastuu paitsi äitinsä myös kahden sisarensa ja oman kuusihenkisen perheensä toimeentulosta.

Vastustukset eivät kuitenkaan loppuneet tähän, vaan 11.3. sain tiedon Maarit Kattilakoskelta, jolla on ollut yhteys Jesajaan Tšadissa, ja hän kertoi seuraavaa: Air France -lentoyhtiö oli peruuttanut kaikki lennot N’djamenasta Pariisiin, myös Jesajan lennon. Jesaja sai lippurahat takaisin ja osti Turkin kautta tulevan lennon Suomeen, josta syystä hän on vihdoin tänään 15.3. klo 17.40 laskeutunut Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Minä ja Maarit olemme jo lähteneet kiertueelle ja Seinäjoen jälkeen olemme nyt Jurvassa. Ystävämme Pirjo ja Kalevi Marin laittoivat hetki sitten Jesajan junaan, jolla hän on parhaillaan matkalla Pohjanmaalle. Jesaja menettää siis Jurvan helluntaiseurakunnan kokouksen tänään. Se on hänelle ikävää, sillä Jesaja odotti erityisesti pastori Esa Vainionpään tapaamista, jonka hän tuntee jo lähes 20 vuoden takaa isäni Kaarlonmuistotilaisuudesta. Mutta Esa ja Jesaja tapaavat kuitenkin henkilökohtaisesti vielä tänä iltana kun Jesaja haetaan Seinäjoelta Jurvaan.

Tämän kiertueen järjestelyissä ja viimeistelyissä on ollut paljon mutkia matkassa. Koemme ne vastustuksena, jonka uskomme kääntyvän siunaukseksi. Muistakaamme, että meidän Herramme on suurempi kuin se, joka on meitä vastaan.

Pyydämme edelleen esirukousta tilaisuuksien ja Suomessa tapahtuvan matkustelun puolesta. Saakoon Jesajan vierailu olla siunauksena hänelle, mutta myös hänen kauttaan teille ystäville. Tulkaa runsain määrin kuulemaan tätä veljeämme ja mitä hänellä on kerrottavaa! Jesaja on mukana kiertueella huomisesta Parkanon tilaisuudesta 16.3. lähtien.

Tilaisuuksissa minä puhun aiheesta Jumalan Sanan voima ja vaikutus kansoissa ja kerron Raamattukodin työstä. Jesaja käyttää puheenvuoron edustaen oppilastamme, joka on saanut kokea työn siunauksen ja viedä sen mukanaan Afrikkaan omalle kansalleen. 


Herran armon varassa! 

  
Mirja

Tervetuloa mukaan tilaisuuksiin!

Ke 15.3. klo 19.00 Jurvan helluntaiseurakunta, Hahdonkuja 4
To 16.3. klo 18.00 Parkanon Vapaakirkko, Satakunnankatu 32
La 18.3. klo 15.00 Tampereen Vapaakirkko, Puutarhakatu 17
Su 19.3. klo 12.00 Lempäälän helluntaiseurakunta, Rypyntie 8
Su 19.3. klo 18.00 Porin seurakuntakeskus, Itäpuisto 14
Ma 20.3. klo 18.00 Salon Halikon kirkko, Kirkkorinne 1
Ti 21.3. klo 18.00 Lahden Joutjärven kirkko, Ilmarisentie 1
Ke 22.3. klo 18.00 Lappeenrannan helluntaiseurakunta, Armilankatu 31
To 23.3. klo 18.00 Helsingin Alppilan kirkko, Kotkankatu 2

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa