toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Helluntain terveiset Raamattukodilta

2 kesä 2020

Raamattukodin ystäväkirjeen 5/2020 sisältö:

Oppilaat näkivät pohjoisen retkellä Jordan-joen alkulähteitä.
  • Mirja ja Halvor Ronningin tervehdys
  • Intialaisen opiskelijan Reejan kokemus Raamattukodin kurssista
  • Raamattukodin ystävät -ohjelma Radio Patmoksessa
  • Raamattukodin ystävillä oma Facebook-sivu
  • Syksyn tilaisuuksia


Rakkaat ystävät

Helluntain terveiset Raamattukodilta.

Helluntain sanoma on ajankohtainen tänäänkin. Se on lohdutus ja tuki meille heikoille ja väsyneille. Anokaamme Pyhän Hengen voimaa elämäämme ja työhömme. Jeesus lupasi antaa sen palvelijoilleen. ”Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja tulette olemaan todistajani… aina maan ääriin saakka” (Apt. 1:8). Näin on tapahtunut ja sanoma on viety maailman ääriin, mutta ei vielä joka nurkkaan, joka kansalle. Siitä kertoo tässä kirjeessä intialainen Reeja, yksi tämän kevään opiskelijoista.

Uutisiamme

Israelissa on nyt avattu koulut ja ostoskeskukset, tosin määrätyin varotoimin, joista tärkein on kasvomaski yleisissä tiloissa. Monet ovat saaneet sakkoja, kun eivät ole pitäneet maskia. Heti kun oli vähänkin mahdollista, suunnittelimme opintomatkan Galileaan. Nuorisomaja, jossa ryhmä yöpyi Gennesaretinjärven rannalla, oli auki ensimmäistä päivää kuukausiin. Kolmen päivän matka Galileaan kahden nuoren oppaan kanssa oli erittäin onnistunut, vaikka kaikki turistikohteet eivät olleet auki. Kohokohta oli seilata järvellä lähellä niitä rantoja, mistä Jeesus kutsui monia opetuslapsikseen. Alla kuvavälähdyksiä opintoretkeltä.

Kesäkuussa päättyy kaksi tärkeää kurssia. Raamatun heprean kurssilla opitaan puhumaan Raamatun hepreaa ja kevään viiden kurssin jälkeen on jäljellä vielä Raamatun runolliset tekstit eli psalmien kirjan ja profeettojen rikas kieli.

Näillä tiedoilla ja taidoilla varustettu kääntäjä ja konsultti osaa paremmin ja täsmällisemmin välittää tekstin merkityksen toisille kielille. Päätösjuhla on tarkoitus pitää 30.6. Siihen asti on vielä paljon työtä ja vaivaa.

Kiitos mukanaolostanne tässä tärkeässä työssä.

Herran armon varassa,

Mirja ja Halvor 

Gennesaretinjärvellä, vasemmalla Arbel-vuori.
Taustalla Jisreelin laakso.

Kesareassa akveduktin edessä.

*****

Opiskelu Raamattukodilla on ollut antoisaa

Reeja Saramma Bezily on ollut mukana käännöstyössä kotimaassaan Intiassa vuodesta 2007 lähtien.

Reeja Saramma Bezily

– Minut haastettiin mukaan opiskellessani teologiaa. Työskentelin kinnauri pahari -kielen käännöstiimin eksegetiikan asiantuntijana, kunnes saimme Uuden testamentin valmiiksi. Sen jälkeen olin mukana parin muun kielen parissa Pohjois-Intiassa ja kouluttamassa äidinkielisiä kääntäjiä.

– Vuodesta 2018 lähtien olen ollut konsulttikoulutuksessa useissa käännösprojekteissa Keski-Intiassa. Pian pystyn toimimaan itsenäisesti konsulttina tiimeissä, joissa kommunikaatiokielinä ovat hindi ja majalam.

– Tähän asti heprean asiantuntijat ovat yleensä tulleet ulkomailta tarkistamaan käännökset. Nyt tehtävään koulutetaan intialaisia ja minäkin päätin opiskella hepreaa. Tämä kurssi oli minulle juuri nyt ajankohtainen ja tarpeen.

Moni asia Raamatun maassa yllätti Reejan.
– Parasta on ollut saada olla maassa, jossa Jeesus itse eli. Oli hienoa nähdä, miten paljon luontoa kaikkialla on säilytetty. Laaja arkeologinen tutkimustyö ja linnoitukset tekivät vaikutuksen. Oli avartavaa nähdä erilaiset ilmastot ja alueet pienessä maassa. Jotkut Raamatussa mainitut paikat heräsivät todella eloon mielessäni. Yllättävää on ollut, että kristillisyyttä ei ole maassa kovin paljon, vaikka tämä on maa, jossa Jeesus eli.

Opiskelu on ollut antoisaa, vaikka korona verottikin kurssin antia.
–  Heprean harjoittelutunteja piti karsia. Olisi ollut hyvä voida harjoitella hepreaa Hepreaa kansoille -kurssin (Hebrew4Nations) opiskelijoiden kanssa enemmän. Monta retkeä jäi myös toteutumatta. Surukseni mieheni ja tyttäreni eivät myöskään pääse tapaamaan minua tänne.

Reeja suosittelee kurssia lämpimästi kääntäjille ja konsulteille.
– Mutta ennen tänne tuloa kannattaa opetella maantieteen termejä ja esittelemään itsensä hepreaksi muutamalla virkkeellä, hän vinkkaa.

– Olen kiitollinen Jumalalle mahdollisuudesta opiskella täällä. Kiitos myös Halvorille ja Mirjalle innoituksesta ja rohkaisusta sekä suomalaisille ystäville tuestanne tässä työssä, jossa yhdessä laajennamme Jumalan valtakuntaa.

*****

Raamattukodin työ esillä Radio Patmoksessa

Raamattukodin ystävät -niminen ohjelma on kuultavissa Radio Patmoksessa kesän ajan parittoman viikon perjantaina klo 16.00 uutisten jälkeen. Ohjelma uusitaan lauantaina klo 12.30. Ensimmäisessä ohjelmassa pe 5.6. Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry:n puheenjohtaja John Remes haastattelee Maarit Kattilakoskea ja Johanna Manneria. Kesän aikana haastateltavina ovat mm. Raamattukodin opiskelija Vera Reyes-Saren, Mirja Ronning, vapaaehtoiset Soili ja Aulis Voutilainen, Ulla Järvilehto ja Kaija Turunen. 

Ohjelman voi kuunnella Radio Patmoksen nettisivulta tai radiotaajuuksilta, jotka löytyvät myös netistä.
Radio Patmoksen nettisivu löytyy tästä.

*****

Oma Facebook-sivu

Raamattukodin ystävillä on oma suomenkielinen Facebook-sivu, jolla julkaisemme uutisia Raamattukodilta, kodin nykyisiltä ja entisiltä oppilailta sekä vapaaehtoisten kuulumisia. Jaamme myös kauniisti kuvitettuja rohkaisun sanoja. Löydät sivun nimellä Raamattukodin ystävät. Käy peukuttamassa sivua ja julkaisujamme ja jaa niitä omille ystävillesi.
Löydä sivu tästä linkistä ja tykkää siitä.

*****

Raamattukodin tilaisuudet Suomessa

Seuraamme viranomaisten ohjeistusta kokoontumisista. Syksyn tilaisuuksien järjestäminen on jo aloitettu. Seuraathan ohjelman päivittymistä Raamattukodin nettisivulla. 

Mikäli haluat Ulla Järvilehdon, Virpi Leinon, Kaija Turusen, John Remeksen tai Maarit Kattilakosken puhujavieraiksi paikkakunnallesi, otathan yhteyttä Maaritiin, joka organisoi kiertueita ja tilaisuuksia. Sähköpostitse raamattukoti@gmail.com tai puhelimitse 044 265 4739

ma 31.8. klo 18.00 Vesilahti, Narvan Kyläkirkko, Ketolankatu 4, Vesilahti – Ulla ja Maarit
ke 9.9. klo 18.00 Nokia, Helluntaiseurakunta, Välimäenkatu 8 – Virpi ja Maarit
to 15.10. klo 18.00 Mänttä, Helluntaiseurakunta, Rusinniementie 2 – Kaija ja Maarit
su 18.10. klo 13.00 & 15.00 Suolahti, Helluntaiseurakunta, Niemelänkatu 5 – Kaija ja Maarit
Katso Raamattukodin tilaisuudet täältä.

*****

Haluatko vierailla Raamattukodilla?

Raamattukoti Jad Hashmonassa.

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry:n koordinaattori Maarit Kattilakoski on matkanjohtajana Israelin matkalla lehtimajanjuhlien aikaan 1.-8.10.2020. Vierailemme matkan aikana myös Raamattukodilla Jad Hashmonassa. 
Lue lisää matkasta.

*****

Tue Raamattukodin työtä

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa. 
Klikkaa tarkemmat tiedot tästä.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa