toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Raamattukodin kuulumisia 20.8.

20 elo 2021

Raamattukodin ystäväkirjeen 7/2021 sisältö:

  • Mirja Ronningin tervehdys
  • Rukousaiheita
  • Halvor Ronning webinaarissamme ke 25.8.
  • Raamattukodin 25-vuotisjuhla la 28.8.
  • Muita tilaisuuksia

Kuva: Raamattukodin Mevasseretin kodin pihalla on runsas viinirypälesato.

Rakkaat ystävät

Ronningien pihalla on suuri määrä sabroja.

”Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat.” – Psalmi 126:5

Elokuu on viljankorjuun aikaa Suomessa, mutta Israelissa korjataan nyt viinirypäleitä ja sabrahedelmiä ja pian myös granaattiomenia. Tämä on mitä sopivin aika juhlia Raamattukodin 25-vuotista työtä. Mitä me juhlimme? Mitkä ovat työn hedelmät?

Vastaus: 194 raamatunkääntäjää, jotka ovat nyt välittämässä Jumalan Sanaa kansoille, joilla ei ollut mitään mahdollisuutta tuntea sitä, koska heidän kansansa ei tunne maansa valtakieliä. Nämä miehet ja naiset asettavat itsensä eläviksi kanaviksi Raamatun alkukielen rikkaan merkityksen ja äidinkielensä välille. Raamattukodin opinnot varmistavat tarkan, luotettavan ja luontevan käännöksen hepreasta uudelle kielelle.

Työ on jatkunut vuodesta toiseen ystävien esirukousten ja käytännöllisen ja taloudellisen avun turvin. Raamattukodin pitkä tarina on osoitus Herran valtavasta armosta ja uskollisuudesta Hänen palvelijoidensa kautta.

Halvorilla ja minulla oli aikomus olla mukana Raamattukodin 25-vuotisjuhlassa la 28.8. Helsingissä. Halusimme nähdä ja tavata teitä livenä, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun korona on jälleen alkanut levitä Israelissa voimallisemmin ja matkustaminen osoittautui hankalaksi.

Joitakin kieliä, joita Raamattukodin oppilaat edustavat.

Niinpä päätimme koota 25-vuotisjuhlaan 25 minuutin videokoosteen vuosien aikana tehdyistä videoista, englannin ja suomen kielellä. Tämä Raamattukoti 25 vuotta: arkea ja juhlaa – video alkaa Halvorin puheesta työn juurista ja jatkuu videokatkelmin eri vuosilta. Niissä tuodaan esille mm. opiskelijoiden kommentteja ja käytännön elämää kodilla ja hirsikodin rakentaminen Jad Hashmonassa. Video päättyy koronavuoden 2020 todistusten jakotilaisuuteen yliopistolla.

Helsingin juhla toteutetaan osittain nettiyhteyksin ja saamme kaikki katsella ja kuunnella rikasta ohjelmaa. Musiikin lisäksi kuullaan tervehdyksiä mm. tri Reinier de Bloisilta, joka on opinto-ohjelman nykyinen johtaja. Olemme Halvorin kanssa myös mukana tilaisuudessa netin välityksellä.

Ennen juhlaa voitte kuulla Maaritin haastattelun kanssani pe 20.8. klo 15.30 Radio Patmoksen kautta (kuuntelu netin kautta tästä linkistä). Halvor puolestaan kertoo ke 25.8 webinaarissa rikkaasta taustastaan, joka johti hänet monipuoliseen tehtäväänsä Raamattukodin johtajana.

Katse eteenpäin: Vuoden 2022 opinnot on nekin omistettu monista käännösprojekteista vastuuta kantavien konsulttien kouluttamiseen. Tällä kertaa ilmoittautuneet ovat pääasiassa Afrikasta ja kokemusta näillä viidellä on paljonkin, mutta alkutekstin ja Raamatun maan tuntemus puuttuu.

Uusi kurssi. On ilo kertoa myös ranskaa puhuvien konsulttien Psalmien ja Joonan kirjan kurssista Israelissa maaliskuussa 2022. Sitä johtavat runotekstien asiantuntijat tri Lynell Zogbo ja ystävämme tri Samy Tioye (v. 2003 oppilaamme). Ilmoittautuneita konsultteja on 14 maasta Länsi-Afrikasta. Heillä tulee olemaan suuri vaikutus pienten kansojen käännöksien tasoon.

Vuoden 2021 opiskelijat odottavat pääsyä maahan marraskuussa, parikin kertaa siirretylle Raamatun maan -kurssille. Koska kurssi siirtyi syyskuusta marraskuulle, kurssin pääluennoitsijan ja oppaan Ronit Maozin on mahdollista tulla puhujakiertueelle Suomeen. Iloitsemme tämän arvostavamme oppaan ja ystävämme kiertueesta Lapissa ja Itä-Suomessa. Ronit on Raamatun maan kasvien ja viljelytapojen asiantuntija, ja hän avaa Raamatun tekstiä Raamatun maan luonnon kautta. Suosittelemme lämpimästi osallistumista näihin tilaisuuksiin. Kiertueohjelma ilmoitetaan syyskuun uutiskirjeessä.

Herran armon varassa,

Mirja

*****

RUKOUSAIHEITA: 

– Koronan väheneminen Israelissa ja kaikkialla 
– Vuoden 2021 opiskelijoiden pääsy maahan kauan odotetulle Raamatun maan kurssille marraskuussa. 
– 25-vuotisjuhla Helsingissä 28.8.
– Ronit Maozin Suomen vierailu 11.–22.9.
– Raamattukodin tilaisuudet Suomessa

*****

Halvor Ronning webinaarissa 25.8.

ke 25.8. klo 18.00 – Halvor Ronning, Jerusalemin Raamattukodin perustaja ja johtaja kertoo elämästään ja kutsumuksestaan.

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 23.8. alla olevasta linkistä.

Lähetämme ilmoittautuneille sähköpostitse linkin, jolla voi liittyä webinaariin. Mikäli et saa kutsulinkkiä viimeistään webinaaria edeltävänä päivänä, olethan yhteydessä sähköpostitse raamattukoti (at) gmail.com.

Ilmottaudu webinaariin tämän linkin kautta.

*****

Raamattukodin 25-vuotisjuhla hybriditilaisuutena

Jerusalemin Raamattukodin 25-vuotisjuhla järjestetään hybriditilaisuutena lauantaina 28.8. klo 16.00 Temppeliaukion kirkossa Helsingissä. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä, missä otetaan huomioon viranomaisten suosittelemat ohjeistukset, mm. etäisyydet ja maskit. Tai tilaisuutta voi seurata netin kautta.

Voit seurata juhlaa myös netin kautta. Lisätietoa myöhemmin tämän linkin kautta.

*****

Muita tilaisuuksia

su 22.8. klo 12.00 Lempäälän helluntaiseurakunta, Rypyntie 8 – Halvor Ronning nettiyhteyden kautta. 

Kaikki tähän mennessä sovitut syyskauden tilaisuudet löytyvät nettisivulta, tästä linkistä.

*****

Tue Raamattukodin työtä

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa. 

Klikkaa tarkemmat tiedot tästä.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa