toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Joulu on valon ja ilon juhla

15 joulu 2023

CC BY-SA 2.0 by johndillon77

Rakkaat ystävät

Joulu on valon ja ilon juhla. Valo luo turvallisuutta. Kun pimeys väistyy tieltä, syntyy rauha ja ilo. Raamattu puhuu siitä kielikuvilla: ”Kansa, joka vaeltaa pimeydessä, näkee suuren Valon! Kuoleman varjon maassa asuvien ylle hohtaa valo. Sinä lisäät kansakuntaa ja teet sen ilon suureksi. Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu. Hänen hartioillaan on valtasuuruus. Valtasuuruuden kasvulla ja rauhalla ei ole loppua Daavidin valtaistuimella…” Jes. 9:1–2, 5–6 (Profeetta Jesaja puhuu, Päivä 2014)

Juuri tätä valoa, tätä Jesajan kirjan sanomaa Raamattukoti haluaa välittää kaikille kansoille. Ensi kevään kurssilla on yhdeksän opiskelijaa seuraavista maista: Kamerun (3), Nigeria, Uganda, Zimbabwe, Suriname, USA ja Saksa. Heprealaiseen yliopistoon ilmoittautuminen on oma prosessinsa. Viimeisenä ilmoitimme sinne kielitestin tulokset, joiden perusteella opiskelijat hyväksyttiin kurssille. 

Kesäkuun loppuun asti kestävä kurssi alkaa tammikuussa. Se tarjoaa vahvan paketin tietoa ja taitoa. Kuudelta opiskelijalta puuttuu vielä varoja kurssimaksuun. Voit auttaa pienelläkin summalla ja näin olla mukana joulun sanoman viemisessä maailman ääriin. 

Herran siunauksessa yhdistyvät valo ja siunaus. Olkoon tämä tuttu Herran siunaus valona ja ilona teille/sinulle tänä jouluna: ”Herra siunatkoon ja varjelkoon sinua, valaiskoon hän kasvonsa sinulle, olkoon hän sinulle armollinen, kääntäköön hän kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.” 4. Ms. 6:24–26.

Tätä me tarvitsemme. Tätä tarvitsee nyt Israel joutuessaan taistelemaan Hamasia vastaan, jotta se lopettaisi rakettitulituksen Israeliin ja palauttaisi kidnapatut. Herra armahda Israelia, armahda Gazan asukkaita. 

Siunattua joulunaikaa. Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta työmme ystäville ja vuoden 2023 vapaaehtoisille. 

Herran armon varassa,

Mirja ja Halvor Ronning

PS. Jos haluat tukea kevään opiskelijoita kurssimaksuissa, käytäthän viitettä 1009.

*****

Hyvää joulua!

Meille uskoville tämä on erityistä aikaa vuodesta. Juhlimme Jumalan tuloa maan päälle ja ”asumista keskuudessamme” (Joh. 1:14). Uskomme, että Jeesus, Jumalan Poika, tuli ihmiseksi, joutui kiusaukseen kuten me kaikki, mutta ei koskaan tehnyt syntiä (Hepr. 4:15), kuoli syntiemme tähden, haudattiin ja Jumala herätti hänet kuolleista, kuten Raamattu ilmoittaa (1. Kor. 15:3–4). Nyt hän hallitsee ikuisesti Isänsä rinnalla (Fil. 2:9–11). Hän on antanut meille elämän ja lunastanut meidät. Juhlimme hänen ihmiseksi tulemistaan ja odotamme hänen paluutaan. Millaisen ilon hän meille antaakaan! Ylistys Hänelle! 

Rukoillaan yhdessä, että kaikki ihmiset Israelissa, Länsirannalla ja Gazassa, ovatpa he sitten juutalaisia, palestiinalaisia tai keitä tahansa, kääntävät sydämensä tämän Yhden puoleen, ainoan, joka voi tuoda rauhan, joka ON meidän rauhamme – Jeesuksen, Messiaamme (Ef. 2:14).

Siunattua Jeesuksen syntymäjuhlaa. 

Bob Carter

*****

Siunattua joulua!

CC BY-SA 2.0 by johndillon77

Lämmin kiitos kaikille seurakunnille, yhdyshenkilöille, majoittajille ja muille vastuunkantajille vieraillessamme eri paikkakunnilla Raamattukodin tilaisuuksien merkeissä kuluneena vuonna. Ja suuri kiitos vapaaehtoisille yhteistyöstä. Lämmin kiitos ystävät teille rakkaudesta, tuesta ja rukouksista Raamattukodin työn puolesta.

Siunattua joulua sinulle ja läheisillesi. Iloitkaamme ja riemuitkaamme Messiaan syntymästä kaikkia maailman kansoja varten. Siunausta myös uuteen vuoteen 2024.

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry:n hallitus
ja Maarit Kattilakoski

Ps. Toimistomme Suomessa on suljettu 18.12.2023‒1.1.2024.

*****

Raamattukodin radio-ohjelma Radio Patmoksessa

Perjantaina 22.12. klo 16.30 ja lauantaina 23.12. klo 12 uutisten jälkeen ohjelmassa vieraana on raamatunkäännöskonsultti Magnus Dahlbacka. Keskustelemme hänen kanssaan mm. raamatunkäännöstyöstä Keniassa. 

Ohjelmamme on kuunneltavissa Radio Patmoksesta parittoman viikon perjantaina klo 16.30 ja lauantaina klo 12 uutisten jälkeen. Taajuudet löytyvät tästä linkistä. Voit kuunnella myös netistä radio.patmos.fi.

Kuuntele jo lähetetyt ohjelmat nettisivultamme.

*****

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Klikkaa tarkemmat tiedot tästä.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa