toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Pääsiäistervehdys Raamattukodilta – Siunattua ylösnousemusjuhlaa!

11 huhti 2023

Raamattukodin ystäväkirjeen 5/2023 sisältö:

  • Mirja ja Halvor Ronningin tervehdys
  • Tulevia tilaisuuksia

Kuva: Markku K.

*****

Rakkaat ystävät

Raamattukodilla elettiin maaliskuun lopulla hyvin jännittäviä aikoja. Edellisessä uutiskirjeessämme 16.3. kerroimme pitkän kurssin opiskelijoiden viisumien saamisen vaikeuksista. Heidän oli määrä saapua kahden kuukauden etäopiskelun jälkeen Israeliin lähijaksolle 30.-31. maaliskuuta.
 
Kun Israelin sisäministeriö lopulta myönsi viisumit ja lähetti tiedot Israelin suurlähetystöön kunkin opiskelijan kotimaassa, jännitimme loppuun saakka ehtivätkö he saada tapaamisajan lähetystöissä ja viisumit passeihinsa. Kiitos esirukouksien, ensimmäiset opiskelijat saapuivat torstaina 30.3., seuraavat perjantaina 31.3. ja viimeinen sunnuntaina 2. huhtikuuta.

Kevään kurssin opiskelijat hirsikodin edessä. (Maarit K.)
Avivin paahtamista. (Markku K.)

Opinnot täällä alkoivat heti Jerusalemin retken merkeissä sekä professori Rafi Kassimovin opetuksella Raamatussa määrätyistä temppelin uhreista. Tuo tieto auttaa kääntäjiä ymmärtämään Jeesuksen uhrin merkityksen. Viime viikolla oli myös Ronit Maozin ensimmäinen luento Raamatun maan vuodenajoista suhteessa pääsiäiseen ja muihin Raamatun juhliin sekä retki Ajalonin laaksoon, missä paahdettiin vehnäntähkiä. Tähkien ensi sato ajoittaa pääsiäisen juuri tähän vuodenaikaan, jolloin nuo vihreät tähkät (hepr. aviv) ovat parhaimmillaan.

Ugandalainen Peter paahdettujen tähkien kanssa. (Maarit K.)
Opiskelijat sekä Bob ja Amy Carter Jeesuksen aikaisilla portailla Kukonlaulunkirkon vieressä. (Markku K.)

Viime keskiviikkoiltana 5.4. juutalaisissa kodeissa kautta maailman kokoonnuttiin seder-aterialle, jolla muistellaan juutalaisen kansan Egyptistä lähtöä ja erämaavaellusta. Seder-ilta aloittaa seitsemän päivää kestävän happamattoman leivän juhlan. Raamattukodilla päätimme toteuttaa kiirastorstain tapahtumat ja menimme Getsemaneen, jossa Jeesus taisteli rukoustaistelunsa voitolle. Ryhmämme käveli Getsemanesta Kidronin laakson kautta Kukonlaulunkirkkoon. Illan aikana Raamattukodin uusi johtaja Bob Carter luki kuhunkin paikkaan liittyvät raamatunkohdat ja opiskelijat saivat olla juuri niillä paikoilla, missä Jeesus otettiin kiinni ja missä Pietari kolmesti kielsi tuntevansa Jeesuksen.

Hän ei ole täällä enää, Hän on ylösnoussut!

Toivotamme teille, ystävät, siunattua Jeesuksen ylösnousemusjuhlaa. Oppilaiden kanssa vietimme sitä aikaisin sunnuntaiaamuna Puutarhahaudalla. (Kuvat alla, Markku K.)

Kiitos rukouksistanne viimeisten kahden kuukauden viisumitaisteluissa ja seuratessanne yhdeksästä eri maasta Israeliin ja hirsikodille saapuneiden opiskelijoiden matkaa. 
 
Herran armon varassa, se on ollut suuri meitä kohtaan. 

Halvor ja Mirja Ronning

P.S. Erikoiskiitos Maaritille, joka tuli apuun kurssin ensimmäiselle viikolle ja tervehtimään Bob ja Amy Carteria, raamattukodin uutta johtajaa ja hänen vaimoaan. 

*****

Tulevia tilaisuuksia

Maarit Kattilakoski
ke 12.4. klo 18.00 Nokian helluntaiseurakunta, Välimäenkatu 8. Tilaisuus alkaa kahveilla klo 17.30.
to 13.4. klo 14.00 Kokkolan Seurakuntakeskuksen Lähetyssoppi, Läntinen Kirkkokatu 17. Kahvit klo 13.30. Järj. Kokkolanseudun Kristilliset Eläkeläiset ry

Kaija Turunen ja Maarit Kattilakoski
su 16.4. klo 11.00 Ullavan helluntaiseurakunta, Neverbackantie 7 (68380 Kokkola)
su 16.4. klo 17.00 Kaustisen seurakuntakeskus, Siltatie 3. Kahvit klo 16.30.

Maarit Kattilakoski
to 20.4. klo 11.00 Kylmäkosken seurakuntatalo, Lehtitie 3, Akaa, Yhdessäpäivä (tilaisuus alkaa lounaalla, joka on maksuton)
ke 26.4. klo 11.00 Viialan seurakuntasali, Nordintie 3a, Akaa, Yhdessäpäivä (tilaisuus alkaa lounaalla, joka on maksuton)

Raamattukodin uusi johtaja, SEED Companyn raamatunkäännöskonsultti Bob Carter saapuu vieraaksemme 2.-10.9.

*****

Tue Raamattukodin työtä

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa. 

Klikkaa tarkemmat tiedot tästä.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa