toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Raamattukodin kurssi jatkuu

15 helmi 2024

Purppuranvärinen Iris kuvattuna Nes Zionassa Israelissa. Kuva: Iris Amoyal

Shalom ystävät!

”Autiomaa ja kuiva maa iloitsevat, aromaa riemuitsee ja kukoistaa kuin lilja.” Jesaja 35:1

Tämän kevään kurssin yhdeksän opiskelijaa seitsemästä maasta aloittivat opiskelunsa tammikuussa Zoomin välityksellä. Opiskellut alkoivat elävän Raamatun heprean kurssilla. 

Raamattukodin akateeminen johtaja Reinier de Blois pitää perehtymistä puhuttuun Raamatun hepreaan tärkeänä.
– Monet opiskelijoista ovat opiskelleet aiemmin raamatunheprean alkeita, mutta eivät ole koskaan kuulleet sitä puhuttuna, saati itse lukeneet sitä ääneen. Tämän johdantokurssin jälkeen heillä on hyvä pohja jatkaa kielen opiskelua.

Myös Raamattukodin johtaja Bob Carter pitää elävän Raamatun heprean opetusta ja akateemisia opintoja hyvänä yhdistelmänä.
– Elävän heprean kielen sisäistäminen ja korkean tason akateeminen kielen opiskelu yhdessä auttaa siinä, että kieli on myös opiskelijoiden sydämessä, ei vain päässä. 

Luka Manevich, akateeminen assistentti ja Raamatun heprean opettaja, opettaa helmikuussa zoomin kautta kielen tekstin ja kieliopin ymmärtämistä.
– Kieliopin perusteellinen tuntemus on perusta Raamattukodin opinto-ohjelmalle, jossa opiskellaan semantiikkaa, diskurssianalyysia sekä Psalmien ja Profeettojen runotekstejä. Lisäksi ohjelmassa ovat maantiedon, arkeologian, luonnon ja kulttuurin kurssi. 

Myös käännöskonsulttina toimiva Bob Carter on parhaillaan Etelä-Aasiassa imolan kielen kääntäjien kanssa tarkistamassa käännöksiä. 
– Järjestämme myös työpajan viidelle tiimille, jotka aloittavat Vanhan testamentin kääntämisen. Rukoilettehan turvallista matkaa, terveyttä käännöstiimeille ja suojaa vihollisen hyökkäyksiltä.
– Palaan Yhdysvaltoihin 20. maaliskuuta ja 27. päivä matkustamme Amyn kanssa Israeliin. Kiitos Herralle, että kaikki Raamattukodin kevään opiskelijat saivat opiskelijaviisumit. Rukoillaan Israelin tilanteen puolesta, että he kaikki pääsevät maaliskuun lopussa tulemaan maahan kolmeksi kuukaudeksi.

Kutsu vapaaehtoisille 

Mirja ja Halvor Ronning tulevat Suomeen keväällä. Järjestämme silloin Raamattukodin vapaaehtoisten tapaamiset: la 27.4. Uudellamaallasu 28.4. Pirkanmaalla ja su 5.5. Etelä-Pohjanmaalla. Jos olet ollut vapaaehtoisena, merkitse päivämäärät jo kalenteriin. Lisäksi Mualimankaekkeus ry järjestää la 4.5. tapaamisen vapaaehtoisille, jotka ovat olleet Raamattukodin huolto- ja remonttitöissä.

Jatketaan työtä yhdessä rukouksin. 

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

*****

Raamattukodin ystävät -radio-ohjelma Radio Patmoksessa

Perjantaina 16.2. klo 16.30 ja lauantaina 17.2. klo 12 uutisten jälkeen John Remes haastattelee Maarit Kattilakoskea. Maarit kertoo matkastaan Burkina Fasoon ja Ghanaan, missä hän osallistui winyenkielisen Uuden testamentin vihkitilaisuuteen ja tutustui adelen ja delon kielten työhön. 

Radio Patmoksen taajuudet löytyvät täältä. Ohjelman voi kuunnella myös netistä ja jälkikäteen täältä.

Radio-ohjelmien arkisto löytyy tästä linkistä.

*****

Tilaisuudet

Maarit Kattilakoski vieraana Israel-illassa maanantaina 19.2. klo 18.00 Kouvolan seurakunnan Maria-salissa, Hovioikeudenkatu 8.

Kevään tilaisuudet löytyvät tästä linkistä.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa