toimisto@raamattukoti.fi

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry

toimisto@raamattukoti.fi

Raamattukodin kuulumisia maaliskuussa 2023

16 maalis 2023

Raamattukodin ystäväkirjeen 4/2023 sisältö:

  • Mirja ja Halvor Ronningin tervehdys
  • Raamattukodin ystävät -radio-ohjelma
  • Raamattukodin tilaisuuksia

Kuvassa kukkiva mimosa. (kuva, Helvi Mikkonen-Makolin)Rakkaat ystävät

Terveisiä Israelin kukkivasta keväästä!
Kerätessäni ottamiani kuvia teille ymmärsin uudella tavalla Jumalan rikkauden näiden monien kukkalajien kautta. Nämä eri kukat voisivat edustaa eri kansoja, joiden edustajat ovat parhaillaan pyrkimässä opiskelemaan maahan, josta Raamattu on kotoisin. Raamattu puhuu ”kaikista kansoista” kymmeniä kertoja! Jumala haluaa kaikkien kansojen, kol gojim, saavan sanoman Hänestä ja Vapahtajasta. 

Olemme juuri anomassa viisumeja yhdelletoista kevään 2023 kurssin kääntäjälle ja konsultille, joiden työn tuloksena saavutetaan monia kansoja ensimmäistä kertaa. Viisumien saaminen Israelin sisäministeriöstä on aina kiven takana. 

Tämän viikon tapaaminen oli yksi jännittävimmistä. Halvor meni Jerusalemin keskustassa sijaitsevaan sisäministeriön toimistoon sihteerimme Orin kanssa. Heillä oli mukanaan kaikki opiskelijoilta saadut ja muut tarvittavat asiakirjat. Yksi niistä oli yliopiston Rothbergin koulun varajohtajan lausunto viime syksyltä yliopiston ja Raamattukodin 25-vuotisesta yhteistyöstä nyt ja vuosiksi eteenpäin. Kun Or näytti tämän arvokkaan paperin, uusi virkailija totesi päivämäärän olevan viime syksyltä ja vaati: ”Teidän pitää antaa meille nyt uusi dokumentti, jossa uusi päivämäärä.” 

Siinä vaiheessa oli kello neljä iltapäivällä. Varajohtajan toimisto oli kiinni. Mitä tehdä? Yhtäkkiä muistin sen yliopiston ystävällisen asianajajan, joka pelasti kerran koko kurssin viisumien saannin. Hän on nyt yliopiston oikeustoimiston varajohtaja. Halvor soitti hänen toimistoonsa, mistä tavoittikin tämän henkilön. Edellisestä soitosta oli kulunut monta vuotta. Tämä henkilö toimi heti ja soitti varajohtajalle, joka siitä paikasta, työajan ulkopuolella, kirjoitti uuden asiakirjan Raamattukodin opiskelijoiden viisumien saannin puolesta vuodelle 2023 ja lähetti sen heti viisumitoimistoon. Oli kulunut puoli tuntia, Halvor ja Or odottivat edelleen viisumitoimistossa. Uuden asiakirjan saatuaan viisumitoimiston virkailija kirjoitti 11 opiskelijan tiedot ministeriön tietokoneeseen. Sieltä tiedot lähetetään Israelin suurlähetystöihin opiskelijoiden maissa. Viisumeja ei kuitenkaan vielä annettu sinä iltana. 

Yliopiston väki auttoi yli odotuksien, mutta sisäministeriön väki on hyvin hankala – vieläkin! He eivät ymmärrä miten positiivista tämä työ on Israelille. Siellä on hengellistä sokeutta ja vastustusta.

Or Nakirekanti

Eräs suuri apu Raamattukodille on uusi sihteerimme israelilainen uskova Or Nakirekanti, joka on naimisissa intialaisen pastorin kanssa. Or on palvellut Afrikassa ja Intiassa. Raamattukodin työ on lähellä hänen sydäntään. Hänellä on juuri tähän tehtävään sopivia lahjoja, ja niinpä hän on suureksi avuksi kansainvälisessä kirjeenvaihdossa ja erikoisesti asioidessa sisäministeriössä! 

Herra johti Orin meille juuri oikeaan aikaan viime joulukuussa. Niin myös koemme uuden johtajan Bob Carterin suhteen!

Rukoillaan, että viisumit saataisiin lähtemään täältä mahdollisimman nopeasti lähetystöihin ja opiskelijat ehtivät Israeliin suunniteltuna lentopäivänä 30.3.!

Herran armon varassa,

Mirja ja Halvor Ronning

*****

Raamattukodin ystävät -ohjelma Radio Patmoksessa

Raamattukodin ystävä -ohjelmamme voi kuulla Radio Patmoksessa parittoman viikon perjantaina klo 16.30 ja lauantaina klo 12 uutisten jälkeen. Alla kahden seuraavan ohjelmamme mainokset.

Radio Patmoksen taajuudet löytyvät tästä linkistä. Ohjelmat voi kuunnella myös netistä radio.patmos.fi. Jo lähetetyt ohjelmat löytyvät Radio Patmoksen arkistosta ja Raamattukodin nettisivulta

*****

Raamattukodin tilaisuuksia

John Remes
su 19.3. klo 11.00 Keiteleen helluntaiseurakunta, Paljepolku 2
ti 21.3. klo 18.00 Pielaveden helluntaiseurakunta, Puustellintie 32
ke 22.3. klo 18.00 Kuopion vapaaseurakunta, Kemilänrinne 3
to 23.3. klo 18.00 Kiuruveden helluntaiseurakunta, Nivankatu 12

Maarit Kattilakoski
ke 12.4. klo 18.00 Nokian helluntaiseurakunta, Välimäenkatu 8. Tilaisuus alkaa kahveilla klo 17.30.
to 13.4. klo 14.00 Kokkolan Seurakuntakeskuksen Lähetyssoppi, Läntinen Kirkkokatu 17. Kahvit klo 13.30. Järj. Kokkolanseudun Kristilliset Eläkeläiset ry

Kaija Turunen ja Maarit Kattilakoski
su 16.4. klo 11.00 Ullavan helluntaiseurakunta, Neverbackantie 7 (68380 Kokkola)
su 16.4. klo 17.00 Kaustisen seurakuntakeskus, Siltatie 3

Maarit Kattilakoski
to 20.4. klo 11.00 Kylmäkosken seurakuntatalo, Lehtitie 3, Akaa, Yhdessäpäivä (tilaisuus alkaa lounaalla, joka on maksuton)
ke 26.4. klo 11.00 Viialan seurakuntasali, Nordintie 3 A, Akaa, Yhdessäpäivä (tilaisuus alkaa lounaalla, joka on maksuton)

Raamattukodin uusi johtaja, SEED Companyn raamatunkäännöskonsultti Bob Carter saapuu vieraaksemme 2.-10.9. Tähän mennessä sovitut tilaisuudet:
la 2.9. klo 16 Helsinki, Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4
ti 5.9. klo 18 Lapuan helluntaiseurakunta, Asemakatu 16
ke 6.9. klo 19 Seinäjoen helluntaiseurakunta, Vellamonrinne 1
la 9.9. Lempäälän Israel-päivät
su 10.9. klo 16 Vantaa, VICF, Minttutie 20, englanninkielinen tilaisuus

*****

Tue Raamattukodin työtä

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa. 

Klikkaa tarkemmat tiedot tästä.

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.

Tilinumero:
FI26 5790 1220 0850 55
SWIFT: OKOYFIHH

Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1096 Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö ja painattaminen
1025 Missä tarve on suurin
1151 Hepreaa kansoille – raamatunkääntäjien opetus

Poliisihallitus on myöntänyt 3.3.2022 rahankeräysluvan nro RA/2022/326, voimassa 3.3.2022 lähtien.

Lahjoita Raamattukodille

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa